Vergoeding onderzoek naar kanker bij kinderen

Wat krijgt u vergoed voor onderzoek naar kanker bij kinderen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Onderzoek naar kanker bij kinderen vergoeden wij uit de basisverzekering. De vergoeding krijgt u als u naar de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) gaat.

SKION is een samenwerkingsverband van de afdelingen kinderoncologie van academische ziekenhuizen. De stichting streeft ernaar de best beschikbare behandeling te bieden voor kinderen met kanker en hun ouders. Oncologische hulp voor kinderen is een vorm van medisch-specialistische zorg. Gaat u naar een andere stichting, dan wordt deze zorg niet vergoed.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Onderzoek naar kanker bij kinderen krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering..
 

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico..


Waar kunt u terecht voor onderzoek naar kanker bij kinderen?

Wilt u weten wat de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) voor u kan doen? Kijk op www.skion.nl.

Wat regelt u zelf?

U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.