Vergoeding trippelstoel

Heeft u moeite met uzelf verplaatsen, of kunt u niet lang op uw benen of voeten staan? Dan kan een trippelstoel helpen. U krijgt de stoel vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Een trippelstoel krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering. 

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.


Waar kunt u terecht voor een trippelstoel

U kunt terecht bij een leverancier met een contract voor trippelstoelen:

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. En u moet vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen als u naar een leverancier zonder contract gaat. Stuur hierbij de diagnose van de arts of andere specialist mee. Heeft u de trippelstoel nodig voor langdurig gebruik? Stuur dan ook de adviesrapportage van uw ergotherapeut mee.

U krijgt de stoel te leen

U krijgt een trippelstoel altijd te leen. Heeft u de stoel niet meer nodig? Geef dit dan door aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen. De stoel wordt dan weer bij u opgehaald. Is uw stoel aan vervanging toe? Neem dan contact op met een leverancier met contract. Deze beoordeelt of u een nieuwe stoel krijgt.