Zorg in de laatste levensfase

Er komt veel op u af als u hebt gehoord dat u niet meer zult genezen. We helpen u graag met het vinden van goede zorg en het maken van lastige keuzes.

Ú kiest uw zorg

Welke zorg u krijgt, hangt af van uw wensen en situatie. Of het nu gaat om lichamelijke pijnverlichting of hulp op psychologisch, sociaal of spiritueel vlak. Of u thuis wilt blijven wonen, of liever zorg in een hospice of zorginstelling krijgt. En of u een indicatie hebt voor zorg met verblijf in een instelling.

Elke arts of verplegende kan palliatieve zorg verlenen. Als u wilt, kunt u uw zorg dus gewoon krijgen van uw vertrouwde zorgverleners.

Persoonlijk advies: CZ Zorgteam

Onze adviseurs zetten graag uw mogelijkheden op een rij, helpen u gesprekken met uw arts voor te bereiden en verwijzen u naar de juiste instanties en handige websites. Ook beantwoorden ze al uw vragen over (thuis)zorg, euthanasie, rouwverwerking en vergoedingen.

Bel (013) 594 91 10

Online advies: CZ Hulpwijzer

Waar klopt u aan voor verpleging aan huis, huishoudelijke hulp of vervoer? De online CZ Hulpwijzer geeft u binnen 30 seconden een persoonlijk stappenplan en praktische tips.

CZ Hulpwijzer

Vraag het de medisch specialist

Vragen of twijfels over uw diagnose of behandeling na uw bezoek aan het ziekenhuis? Als klant van CZ kunt u vertrouwelijk overleggen met een onafhankelijke medisch specialist.

Zo werkt het

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een vergoeding voor palliatieve zorg uit uw basisverzekering. Soms betaalt u een eigen bijdrage. Dat hangt af van de zorg die u krijgt. Bekijk uw vergoeding:

Second opinion, alternatieve zorg en experimentele behandelingen

  • Second opinion: Twijfelt u over uw behandeling? Of geeft uw arts aan dat hij niks meer voor u kan doen en wilt u de mening van een andere arts? Vraag een second opinion aan.
  • Alternatieve geneeswijzen: Ook alternatieve geneeswijzen kunnen onderdeel zijn van uw zorg. Met een aanvullende verzekering krijgt u hiervoor vaak een vergoeding.
  • Experimentele behandelingen: Stelt uw arts een experimentele behandeling voor? Dit vergoeden wij meestal niet. Wel kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Bel (013) 594 91 10.

Tip: maak een wilsverklaring

Wilt u gereanimeerd worden als er iets met u gebeurt? Wilt u euthanasie als uw lijden te groot wordt? In een wilsverklaring zet u het allemaal op papier. Bekijk op Rijksoverheid.nl hoe u een wilsverklaring opstelt.

Logo PalliaLiefje

Maak levenseinde bespreekbaar met een PalliaLiefje

Het PalliaLiefje is een eigentijds sieraad waarmee u laat zien dat u liefdevolle palliatieve zorg belangrijk vindt.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam