Zorg in de laatste levensfase

Er komt veel op u af als u hebt gehoord dat u niet meer zult genezen. We helpen u graag met het vinden van goede zorg en het maken van lastige keuzes.

Ú kiest uw zorg

Welke zorg u krijgt, hangt af van uw wensen en situatie. Of het nu gaat om lichamelijke pijnverlichting of hulp op psychologisch, sociaal of spiritueel vlak. Of u thuis wilt blijven wonen, of liever zorg in een hospice of zorginstelling krijgt. En of u een indicatie hebt voor zorg met verblijf in een instelling.

Elke arts of verplegende kan palliatieve zorg verlenen. Als u wilt, kunt u uw zorg dus gewoon krijgen van uw vertrouwde zorgverleners.

Persoonlijk advies: CZ Zorgteam

Onze adviseurs zetten graag uw mogelijkheden op een rij, helpen u gesprekken met uw arts voor te bereiden en verwijzen u naar de juiste instanties en handige websites. Ook beantwoorden ze al uw vragen over (thuis)zorg, euthanasie, rouwverwerking en vergoedingen.

Bel (013) 594 91 10

Online advies: CZ Hulpwijzer

Waar klopt u aan voor verpleging aan huis, huishoudelijke hulp of vervoer? De online CZ Hulpwijzer geeft u binnen 30 seconden een persoonlijk stappenplan en praktische tips.

CZ Hulpwijzer

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een vergoeding voor palliatieve zorg uit uw basisverzekering. Soms betaalt u een eigen bijdrage. Dat hangt af van de zorg die u krijgt. Bekijk uw vergoeding:

Second opinion, alternatieve zorg en experimentele behandelingen

  • Second opinion: Twijfelt u over uw behandeling? Of geeft uw arts aan dat hij niks meer voor u kan doen en wilt u de mening van een andere arts? Vraag een second opinion aan.
  • Alternatieve geneeswijzen: Ook alternatieve geneeswijzen kunnen onderdeel zijn van uw zorg. Met een aanvullende verzekering krijgt u hiervoor vaak een vergoeding.
  • Experimentele behandelingen: Stelt uw arts een experimentele behandeling voor? Dit vergoeden wij meestal niet. Wel kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Bel (013) 594 91 10.

Tip: maak een wilsverklaring

Wilt u gereanimeerd worden als er iets met u gebeurt? Wilt u euthanasie als uw lijden te groot wordt? In een wilsverklaring zet u het allemaal op papier. Bekijk op Rijksoverheid.nl hoe u een wilsverklaring opstelt.

Logo PalliaLiefje

Maak levenseinde bespreekbaar met een PalliaLiefje

Het PalliaLiefje is een eigentijds sieraad waarmee u laat zien dat u liefdevolle palliatieve zorg belangrijk vindt.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam