Hulp bij kanker

Wilt u weten waar u de beste zorg kunt vinden voor uw situatie? Hebt u twijfels over uw diagnose of behandelvoorstel? Maakt u zich zorgen over hoe het thuis moet, als u of uw naaste uit het ziekenhuis komt? Of hebt u behoefte aan mentale ondersteuning? Het CZ Zorgteam helpt u verder.

Persoonlijk oncologie advies van CZ

Bel (013) 594 91 10
ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur

Of stel uw vraag aan het zorgteam

Persoonlijk advies

Wachtlijstbemiddeling

Als tijd kostbaar is, wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. CZ denkt met u mee en bemiddelt waar het mogelijk is. Zodat u sneller aan de beurt bent voor een behandeling.

Second opinion

Twijfelt u over de diagnose of voorgestelde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een Nederlandse of internationale topspecialist.

Hulp nodig? Zó regelt u dat

Oncologische zorg is vaak intensief. Daarbij kunt u vast wel wat hulp gebruiken. Maar waar klopt u aan voor verpleging aan huis, huishoudelijke hulp of vervoer? De CZ HulpWijzer wijst u de weg.

Kies de behandeling die bij ú past

Na de diagnose komt er veel op u af. Welke behandelingen zijn er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Met een keuzehulp zet u alle opties op een rij. Zo kunt u samen met uw arts de behandeling kiezen die bij ú past. Bekijk de keuzehulpen.

Borstkankerboek

borstkankerboek

Dit boek gaat onder andere in op het verloop van de ziekte en mogelijke behandelingen.

CZ-verzekerden met de diagnose borstkanker vragen gratis het borstkankerboek aan. Bel hiervoor het zorgteam.

Beste kankerzorg vergelijken

CZ heeft de kwaliteit van kankerzorg in kaart gebracht, zodat u de beste zorg voor uw situatie kunt vinden. Het gaat om de medische kwaliteit, wachttijden en de ervaringen van patiënten. Klik op onderstaande link en zoek op het type kanker, bijvoorbeeld borstkanker, naar de beste zorg.

Vergelijk uw type kankerzorg in de Zorgvinder

Huishoudelijke hulp

Behandeltrajecten zijn vaak intensief. We kunnen ons voorstellen dat u wel wat hulp kunt gebruiken bij dagelijkse dingen, bijvoorbeeld in het huishouden. Huishoudelijke hulp valt onder de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wmo wordt uitgevoerd door de gemeenten. U kunt voor uitvoering van de Wmo terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Vergoeding mammografie

  • Als de mammografie onderdeel is van het bevolkingsonderzoek voor vrouwen van 50 – 75 jaar, dan wordt deze mammografie betaald door de overheid. Dit loopt niet via de zorgverzekering.
  • Krijgt u een mammografie op verwijzing van de (huis)arts? Dan vergoeden wij deze vanuit de basisverzekering. Dit wordt ook verrekend met het openstaand eigen risico.
  • Als u op eigen initiatief een mammografie aanvraagt, is er geen vergoeding mogelijk. Niet vanuit de basisverzekering maar ook niet vanuit de aanvullende verzekeringen.

Zorg in de laatste levensfase

Voor mensen die in hun laatste levensfase terecht zijn gekomen, biedt CZ advies en ondersteuning. Naast het verdriet en de zorgen, krijgt u immers ook te maken met allerlei regelingen en mogelijke onkosten. CZ kan u hierbij ontlasten.

Meer over zorg in de laatste levensfase

Persoonlijk oncologie advies van CZ

U hoeft niet telkens opnieuw uw verhaal te vertellen aan verschillende mensen of afdelingen. De zorgadviseur die u helpt, blijft uw aanspreekpunt.

Naar boven