Ik heb kanker

Een diagnose kanker kan een hoop emoties en onzekerheden met zich meebrengen. Wat zijn uw opties? En welke behandeling past het beste bij úw situatie? Deze vragen kunnen lastig zijn. Daarom zijn we er voor u, vanaf het eerste gesprek met uw arts tot ondersteuning bij uw herstel.

1. Gesprek met uw arts

Uw dokter bespreekt met u de best passende behandeling en het vervolg-proces. Het kan fijn zijn om iemand mee te brengen naar dit gesprek. Want samen hoort u meer dan alleen. Bereid het gesprek goed voor, bijvoorbeeld met onze spiekbriefjes. Zo voorkomt u dat u belangrijke vragen vergeet te stellen.

Second opinion

Twijfelt u over uw diagnose of geadviseerde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een andere specialist.

2. Kies samen de behandeling die bij ú past

Er zijn veel verschillende vormen kanker. En daarom is vaak elke behandeling anders. Het is dus extra belangrijk dat deze goed bij u past. Wat is er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze keuzehulp zet alles voor u op een rij. Zo kunt u samen met uw arts de best passende behandeling kiezen.

Er zijn 4 keuzehulpen voor veelvoorkomende soorten kanker:

3. Waar kunt u terecht?

Om u zo goed mogelijk te helpen, hebben we de kwaliteit, wachttijden en ervaringen van andere patiënten voor u in kaart gebracht. U kunt hier zoeken op uw diagnose kanker, bijvoorbeeld borstkanker.

Vind de beste zorg

Wachtlijstbemiddeling

Tijdens uw behandeling wilt u niet langer wachten dan nodig. Het is dan ook fijn als u lange wachtlijsten zo veel mogelijk kunt voorkomen. Het CZ Zorgteam kijkt graag of u ergens anders sneller terechtkunt.

Hulp bij wachtlijstbemiddeling

4. Meer vergoedingen voor uw zorg

U krijgt naast uw behandeling ook andere zorg vergoed. Denk aan hulpmiddelen of persoonlijke advies via Care for Cancer. Alles om zo veel mogelijk stress bij u weg te nemen.

ADL-hulpmiddelen

Sommige hulpmiddelen kunnen dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Zoals een bedverhoger of zitkussen.

Bekijk vergoeding

Beweegprogramma

Zou u zich graag fitter willen voelen tijdens of na uw behandeling? Dan is het beweegprogramma misschien iets voor u. Om zo bijvoorbeeld samen met een fysiotherapeut te werken aan het (terug)krijgen van een actieve levensstijl. Of het verbeteren van uw conditie.

Bekijk de vergoeding

Care for Cancer

Ligt u in de nacht vaak wakker door veel gedachten? Of heeft u zorgen rondom uw diagnose? Vraag dan persoonlijk advies en begeleiding van deskundige oncologieverpleegkundigen via Care for Cancer. Dat kan gewoon vanuit huis, waar en wanneer het u uitkomt.

Bekijk vergoeding

Logeerkosten

Heeft u in een korte tijd meerdere behandelingen nodig? Maar is een verblijf in het ziekenhuis niet nodig? Dan kan het fijn zijn om in een logeerhuis in de buurt te slapen.

Bekijk vergoeding

Pruik of haarwerk

Heeft u haarverlies door uw behandeling(en)? Bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid krijgt u een vergoeding voor een haarwerk of pruik.

Bekijk vergoeding

Reiskosten

U kunt een vergoeding krijgen voor reiskosten als u een oncologische behandeling met chemo-, radio- of immunotherapie krijgt.

Bekijk vergoeding

Zorg nodig?

Het CZ Zorgteam helpt u graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor uzelf of iemand voor wie u zorgt.