Ik heb kanker

Een diagnose kanker kan een hoop emoties en onzekerheden met zich meebrengen. Wat zijn uw opties? En welke behandeling past het beste bij úw situatie? Deze vragen kunnen lastig zijn. Daarom zijn we er voor u, vanaf het eerste gesprek met uw arts tot ondersteuning bij uw herstel.

1. Gesprek met uw arts

Uw dokter bespreekt met u de best passende behandeling en het vervolg-proces. Het kan fijn zijn om iemand mee te brengen naar dit gesprek. Want samen hoort u meer dan alleen. Bereid het gesprek goed voor, bijvoorbeeld met onze spiekbriefjes. Zo voorkomt u dat u belangrijke vragen vergeet te stellen. 

Second opinion

Twijfelt u over uw diagnose of geadviseerde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een andere specialist.

2. Kies samen de behandeling die bij ú past

Er zijn veel verschillende vormen kanker. En daarom is vaak elke behandeling anders. Het is dus extra belangrijk dat deze goed bij u past. Wat is er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze keuzehulp zet alles voor u op een rij. Zo kunt u samen met uw arts de best passende behandeling kiezen.

Er zijn 4 keuzehulpen voor veelvoorkomende soorten kanker:

Waar klop ik aan voor hulp?

Een behandeling voor kanker is vaak intensief. Vind u het fijn om wat extra hulp te krijgen? Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, verpleging aan huis of vervoer. De HulpWijzer helpt u op weg.

Start de CZ HulpWijzer
CZ HulpWijzer op tablet

3. Waar kunt u terecht?

Om u zo goed mogelijk te helpen, hebben we de kwaliteit, wachttijden en ervaringen van andere patiënten voor u in kaart gebracht. U kunt hier zoeken op uw diagnose kanker, bijvoorbeeld borstkanker.

Vind de beste zorg

Wachtlijstbemiddeling

Tijdens uw behandeling wilt u niet langer wachten dan nodig. Het is dan ook fijn als u lange wachtlijsten zo veel mogelijk kunt voorkomen. Het CZ Zorgteam kijkt graag of u ergens anders sneller terechtkunt.

Hulp bij wachtlijstbemiddeling

4. Meer vergoedingen voor uw zorg

U krijgt naast uw behandeling ook andere zorg vergoed. Denk aan hulpmiddelen of persoonlijke advies via Care for Cancer. Alles om zo veel mogelijk stress bij u weg te nemen.

Zorg nodig?

Het CZ Zorgteam helpt u graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor uzelf of iemand voor wie u zorgt.

Naar boven