Respijtzorg (vervangende mantelzorg)

Mantelzorg is mooi, maar ook intensief. Met respijtzorg kunt u de mantelzorg even overdragen. Zo houdt u tijd over voor andere dingen in uw leven, zoals uw gezin, werk en ontspanning.

Wat is respijtzorg?

Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de zorg voor bijvoorbeeld uw kind, partner of ouder. We noemen dit ook wel vervangende mantelzorg. Respijtzorg helpt u om de zorg voor uw naaste langer vol te houden.

Regelen van vervangende mantelzorg

Het is belangrijk om af en toe even vrij te nemen van uw taken als mantelzorger. Even op vakantie, of een paar dagen ertussenuit om op te laden. Natuurlijk moet de zorg voor uw naaste dan wel gewoon doorgaan. Met een aanvullende verzekering kunt u vervangende mantelzorg vaak vergoed krijgen. Wilt u weten wat u moet doen om vervangende mantelzorg te regelen? Doe de HulpWijzer en ontvang meteen een persoonlijk stappenplan. Andere vormen van respijtzorg zijn de dagopvang of logeeropvang. Met de HulpWijzer weet u binnen een paar minuten hoe u dit regelt.

Met een gerust hart de zorg overdragen

Draag de zorg makkelijker over met het handige CZ Mantelzorgboek. In dit boekje noteert u persoonlijke gegevens en nuttige informatie over degene waar u voor zorgt. Zoals hobby’s, medicijngebruik en de dagindeling.

Vraag gratis het mantelzorgboek aan
Moeder kust kind mantelzorg

Zorg nodig?

Het CZ Zorgteam helpt u graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor uzelf of iemand voor wie u zorgt.

Naar boven