Cordaan wint CZ Zorgprijs 2019

Cordaan wint de CZ Zorgprijs 2019 met het project ‘Kleurrijke communicatie CVA patiënten’. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal en animatie samen met eindgebruikers voor patiënten en hun mantelzorgers die de Nederlandse taal niet of matig beheersen. Hieraan is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld. Bijna 50 inzendingen dongen dit jaar mee naar de CZ Zorgprijs, er werden 10 projecten genomineerd.

Voorlichtingsmateriaal en animatie

CZ Zorgprijs-Klantwens-centraal-img

Het project erkent de specifieke informatiebehoeften van cliënten met een migrantenachtergrond. Samenwerking en betrokkenheid van cliënten en mantelzorgers vanaf de start voorkomt dat het voor maar niet zonder mensen gebeurt. De jury vindt het belangrijk dat (de ontwikkeling en samenstelling van) voorlichtingsmateriaal en animatie samen met eindgebruikers voor patiënten en hun mantelzorgers die de Nederlandse taal niet of matig beheersen wordt gestimuleerd, maar vooral ook geïmplementeerd. Deze informatie kan bijdragen aan meer inzicht in- en greep op de situatie en het zelfmanagement van betrokkenen stimuleren.

Aandacht voor kunst en selectie begeleiders

De tweede prijs van € 10.000 ging naar Radboudumc met de ‘Blue zone’. Dit is een project met een jaarrond kunstaanbod voor patiënten in het ziekenhuis. SDW Zorg won met de ‘Toolkit voor de ideale begeleider’ de derde prijs van € 5000. Met behulp van deze toolkit worden mensen met een verstandelijke handicap betrokken bij de selectie van hun begeleider.

Achtergrond CZ Zorgprijs

Het CZ Fonds reikt jaarlijks de CZ Zorgprijs uit om vernieuwende projecten rond een specifiek thema te bevorderen. Met het thema 'Klantwens centraal' ging het CZ Fonds dit jaar op zoek naar creatieve ideeën en oplossingen die bijdragen aan een beter welbevinden van mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.