CZ Zorgprijs

Het CZ Fonds rijkt elk jaar de CZ Zorgprijs uit als beloning voor projecten rond een vooraf benoemd thema. Aan het winnende idee is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld.

Helaas geen CZ Zorgprijsvraag in 2020 en 2021

De gezondheid van u en die van uw cliënten staat bij ons voorop. Daarom is de CZ Zorgprijs in de afgelopen jaren helaas niet doorgegaan. Zodra het weer mogelijk is om de Zorgprijsvraag te organiseren, zullen we de planning hier vermelden.

Cordaan wint CZ Zorgprijs 2019

Cordaan wint met het project ‘Kleurrijke communicatie CVA patiënten’. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal en animatie samen met eindgebruikers voor patiënten en hun mantelzorgers die de Nederlandse taal niet of matig beheersen. Hieraan is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld. Bijna 50 inzendingen dongen dit jaar mee naar de CZ Zorgprijs, er werden 10 projecten genomineerd.

Voorlichtingsmateriaal en animatie

CZ Zorgprijs-Klantwens-centraal-img

Het project erkent de specifieke informatiebehoeften van cliënten met een migrantenachtergrond. Samenwerking en betrokkenheid van cliënten en mantelzorgers vanaf de start voorkomt dat het voor maar niet zonder mensen gebeurt. De jury vindt het belangrijk dat (de ontwikkeling en samenstelling van) voorlichtingsmateriaal en animatie samen met eindgebruikers voor patiënten en hun mantelzorgers die de Nederlandse taal niet of matig beheersen wordt gestimuleerd, maar vooral ook geïmplementeerd. Deze informatie kan bijdragen aan meer inzicht in- en greep op de situatie en het zelfmanagement van betrokkenen stimuleren.

Aandacht voor kunst en selectie begeleiders

De tweede prijs van € 10.000 ging naar Radboudumc met de ‘Blue zone’. Dit is een project met een jaarrond kunstaanbod voor patiënten in het ziekenhuis. SDW Zorg won met de ‘Toolkit voor de ideale begeleider’ de derde prijs van € 5000. Met behulp van deze toolkit worden mensen met een verstandelijke handicap betrokken bij de selectie van hun begeleider.

CZ Fonds

Hebt u een vraag over uw lopend project? Neem gerust contact met ons op.

Naar boven