Voortaan voor meer reumapatiënten thuisbehandeling mogelijk

Reumapatiënten die bij CZ verzekerd zijn en nu hun behandeling met infuus in het ziekenhuis krijgen, hoeven voortaan voor hun dagbehandeling niet meer naar het ziekenhuis.

6 mei 2020

In de ziekenhuizen wordt de reguliere zorg weer opgestart, maar zeker nu kan het in verband met het coronavirus voor patiënten extra prettig zijn als zij zo min mogelijk in het ziekenhuis hoeven te komen. Er is nu, naast de infuusbehandeling thuis, een alternatief in de vorm van een voorgevulde pen (auto-injector) en een voorgevulde spuit met naaldbeveiliging op de Nederlandse markt. CZ gaat de kosten voor het geneesmiddel in deze vorm vergoeden.

Daardoor kan voor meer mensen met reumatoïde artritis behandeling nu ook thuis. Behandelend arts en patiënt kunnen dat samen beslissen. Het middel is in deze vorm weliswaar duurder dan in infuusvorm, maar doordat CZ een afspraak heeft gemaakt met de fabrikant en de kosten van een dagbehandeling komen te vervallen, wordt de voorgevulde pen een goed alternatief. CZ is blij met de ontwikkeling, omdat patiënten nu ook de mogelijkheid krijgen om thuis het middel zelf toe te dienen.