Wim van der Meeren stopt als bestuursvoorzitter zorgverzekeraar CZ

Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ, heeft te kennen gegeven medio 2019 te stoppen als bestuurder bij CZ.

21 augustus 2018

Wim maakte in 2009 op 53-jarige leeftijd de overstap van het bestuur van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg naar de zorgverzekeraar CZ. Wim: ‘Ik ben nu bijna tien jaar bestuursvoorzitter bij CZ. Dat doe ik met hart en ziel en zou ik tot mijn 67ste vast ook nog kunnen doen. Maar ik ga samen met mijn vrouw een wat andere koers varen. Zij heeft onlangs haar baan opgezegd en is volop bezig met de opzet van een cateringbedrijfje. En ik ga me intensiever richten op fotograferen. Afgelopen jaar had ik mijn eerste solo-expositie. Dat heeft voor mij het gevoel versterkt me daar nog meer op te willen storten. Dat ik de knoop heb doorgehakt geeft enorm veel nieuwe energie om tot medio 2019 me nog helemaal voor CZ te kunnen inzetten.’

Er is nog geen beoogd opvolger van Wim van der Meeren. De Raad van Commissarissen van CZ start nu de procedure voor een nieuwe bestuursvoorzitter.