Digitale zorg (E-health)

CZ wil de zorg verbeteren én betaalbaar houden. Samen met zorgverleners onderzoeken we welke slimme innovaties en technologieën hieraan bijdragen.

Voorbeelden in de praktijk

Innovaties en nieuwe technologieën testen we met zorgverleners in de praktijk. Onze ervaringen gebruiken we om ze daarna op grotere schaal in te zetten. Zo zorgen we dat steeds meer verzekerden digitale zorg kunnen gebruiken.

Thuis naar het ziekenhuis

Steeds vaker kan een behandeling gewoon vanuit huis doorgaan. Daardoor hoeven chronische patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. En als dat wél nodig is, kunnen ze sneller terecht.

Snel overleg met een specialist

Huisartsen kunnen voortaan makkelijker een medisch specialist raadplegen. De huisarts krijgt vaak snel antwoord, soms al tijdens het consult. En de patiënt hoeft niet naar het ziekenhuis als het niet nodig is.

Langer veilig thuis wonen

CZ onderzoekt met zorgorganisaties hoe digitale zorg slim ingezet kan worden, zodat mensen langer veilig thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld met slimme bloeddrukmeters, sloten en alarmsystemen.

Digitaliseren van de huisartsenpraktijk

Online een afspraak plannen, labuitslagen digitaal ontvangen of online een moedervlekje laten controleren? Het kan steeds vaker. CZ helpt zorgverleners bij het digitaliseren en het inzetten van apps en online omgevingen.

VR-bril voor de behandeling van tandartsangst

CZ stimuleert de inzet van Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) voor de behandeling van tandartsangst. 85% van de patiënten heeft geen angst meer. Door deze therapie zijn er minder behandelingen nodig en is de patiënt sneller van zijn angst af.

Sneller op de been na een nieuwe heup of knie

CZ onderzoekt hoe patiënten met een nieuwe heup of knie sneller én beter kunnen revalideren. Gewoon vanuit huis, met een persoonlijk revalidatieplan, een slim polsbandje, een app én contact met de arts en fysiotherapeut als het nodig is.

Geef uw mening

Vindt u de informatie op deze pagina nuttig? Ja Nee

Naar boven