Vergoeding begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel

Wat krijgt u vergoed voor een begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Het begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel is de uitleg die uw apotheek geeft als u een nieuw medicijn gaat gebruiken, een medicijn gaat gebruiken dat u langer dan 12 maanden niet hebt opgehaald bij de apotheek of een vervangend medicijn met een andere werkzame stof gaat gebruiken. Lees meer over de begeleidingsgesprekken.

Een begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel wordt vergoed uit uw basisverzekering. Het begeleidingsgesprek krijgt u vergoed als het medicijn is voorgeschreven door een arts en voor vergoeding in aanmerking komt.

U krijgt deze vergoeding als u naar een apotheek gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde apotheek? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Haalt u een medicijn dat niet vergoed wordt? Dan worden de kosten voor het begeleidingsgesprek ook niet vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2021 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een apotheek met een contract? Vind een apotheek bij u in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven