Vergoeding bevalling ziekenhuis op medische indicatie

Wat krijgt u vergoed voor een bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Deze vergoeding is niet veranderd ten opzichte van 2016.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een kindje. Soms moet de bevalling op indicatie van uw arts plaatsvinden in het ziekenhuis. Maar u kunt er ook zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. De bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie krijgt u vergoed uit de basisverzekering.

Heeft het ziekenhuis waar u gaat bevallen een contract met ons? Dan vergoeden we 100% van de kosten. Met deze gecontracteerde zorgverleners hebben we namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Heeft het ziekenhuis waar u gaat bevallen geen contract met ons? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Eigen bijdrage en eigen risico

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. U betaalt ook geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Meestal kiest u samen met uw verloskundige uw ziekenhuis. Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener. U kunt uw selectie verfijnen op: ziekenhuis.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar