Vergoeding bevalling ziekenhuis met medische indicatie

Wat krijgt u vergoed voor een bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een kindje. Soms moet de bevalling op indicatie van uw arts plaatsvinden in het ziekenhuis. Maar u kunt er ook zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. De bevalling in het ziekenhuis met medische indicatie krijgt u 100% vergoed uit de basisverzekering.

U krijgt deze vergoeding als u naar een ziekenhuis met een contract voor uw behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar ziekenhuis zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

Meestal kiest u samen met uw verloskundige uw ziekenhuis. Op zoek naar een ziekenhuis met een contract voor bevallingen? Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Geboortezorg: hoe snel kunt u terecht?

Bij acute verloskunde moet er binnen 45 minuten een ambulance aanwezig zijn. Binnen 30 minuten na vaststelling van de diagnose start de benodigde medische hulp.

Al een diagnose? Doe de keuzehulp

Vaak zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De keuzehulp zet al uw opties op een rij, met de voor- en nadelen die daarbij horen. Vul uw wensen in en bespreek de resultaten met uw arts. Zo kiest u samen de behandeling die bij ú past.

Naar de keuzehulp voor stuitbevalling

Naar de keuzehulp voor bevalling na eerdere keizersnede

 

Nog vragen? We zijn er voor u