Vergoeding bevalling ziekenhuis zonder medische indicatie

Wat krijgt u vergoed voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Deze vergoeding is niet veranderd ten opzichte van 2016.

Wat krijgt u vergoed?

Een poliklinische bevalling is een bevalling in het ziekenhuis onder begeleiding van uw eigen verloskundige, zonder medische indicatie. U krijgt een poliklinische bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie vergoed uit uw basisverzekering.

Deze vergoeding krijgt u als u naar een zorgverlener gaat waarmee we afspraken hebben gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Heeft het ziekenhuis waar u gaat bevallen geen contract met ons? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Eigen bijdrage

Voor een poliklinische bevalling zonder medische indicatie geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 341,31. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage.

Eigen risico

U hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kiest in overleg met uw verloskundige het ziekenhuis. Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener. U kunt uw selectie verfijnen op: ziekenhuis.

Hebt u nog vragen? Stel deze dan aan de medewerkers van CZ geboortezorgadviseurs op 088 555 77 55.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar