Vergoeding bladomslagapparatuur

Wat krijgt u vergoed voor bladomslagapparatuur? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Bladomslagapparatuur krijgt u vergoed uit uw basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering..

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico..


Wat krijgt u vergoed?

Bladomslagapparatuur helpt een bladzijde om te slaan. Bijvoorbeeld door een arm met een plakstrip die wordt geactiveerd door een zuigblaas of licht bedienbare blaasbalgschakelaar, of met individueel aangepaste schakelaars of een Gewa-infraroodomgevingsbediening. Bladomslagapparatuur krijgt u vergoed uit uw basisverzekering.

U krijgt deze vergoeding als u naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

In het  vindt u welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

Waar kunt u terecht voor bladomslagapparatuur

Op zoek naar een leverancier met een contract voor bladomslagapparatuur? Vind een leverancier bij u in de buurt.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Met de aanvraag stuurt u mee: de medische diagnose van uw arts waarin uw lichamelijke beperkingen en de benodigde voorziening staan, en een offerte van uw leverancier. Een uitgebreide motivatie van een ergotherapeut is wenselijk.

Hebt u geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waarmee we afspraken hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt dan of u in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.

U leent dit hulpmiddel. Hebt u het hulpmiddel niet meer nodig? Dan moet u dit melden aan de leverancier en aan onze afdeling Medische Beoordelingen. Het hulpmiddel wordt dan weer bij u opgehaald.