Vergoeding niet-spoedeisende zorg in het buitenland (geplande zorg)

Niet-spoedeisende zorg in het buitenland kunt u vergoed krijgen uit uw basisverzekering. Voorkom verrassingen: vraag van tevoren toestemming bij ons aan.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt soms een Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed voor niet-spoedeisende zorg?

U krijgt een vergoeding voor zorg die u in Nederland ook vergoed zou krijgen. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van de zorgverlener die u kiest.

  • Gaat u naar een zorgverlener met contract?
    Dan krijgt u uw zorg gewoon vergoed, net als in Nederland. Wel betaalt u mogelijk een eigen bijdrage.
  • Gaat u naar een zorgverlener zonder contract?
    Dan krijgt u waarschijnlijk niet alles vergoed. En de kosten voor een behandeling in het buitenland zijn soms veel hoger dan in Nederland. Voorkom onverwacht hoge kosten en neem eerst contact op met het CZ Zorgteam voor meer informatie.

Vraag toestemming aan

Zorg die u in Nederland vooraf moet aanvragen, moet u ook in het buitenland vooraf aanvragen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde buitenlandse zorgverlener? Dan is het verstandig vooraf toestemming bij CZ te vragen. Dan komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

Toestemming aanvragen voor geplande zorg

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een zorgverlener in het buitenland. Met sommige ziekenhuizen in België en Duitsland hebben we een contract.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven