Vergoeding fysio- of oefentherapie vanaf 18 jaar

Wat krijgt u vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk uw maximale vergoeding.

Bekijk uw persoonlijke vergoeding

Beantwoord enkele vragen en bekijk direct uw vergoeding met de vergoedingsassistent.

Vanaf de 1e behandeling: alleen aanvullende verzekering

U krijgt een vergoeding uit de aanvullende verzekering als u één van onderstaande aanvullende verzekeringen hebt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met uw fysio- of oefentherapeut en eventueel uw verwijzer bepaalt u samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor uw aandoening.

U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener gaat waarmee wij een contract hebben. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Wat betaalt u zelf naast de vergoeding uit de aanvullende verzekering?

  • U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
    voor zorg uit de aanvullende verzekering
  • U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
  • Gaat u naar een niet-gecontracteerde therapeut? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de nota tot maximaal 75% van het tarief dat wij met gecontracteerde therapeuten hebben afgesproken.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat u normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaalt u die zelf.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw fysio- of oefentherapeut. Vind een therapeut bij u in de buurt.

Hoe snel kunt u terecht bij: fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Hebt u fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck nodig? Kijk hier voor alle afspraken over wachttijden en bereikbaarheid.