Vergoeding borstprothese (mammaprothese)

Een uitwendige borstprothese krijgt u vergoed uit uw basisverzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

Een uitwendige borstprothese krijgt u vergoed uit uw basisverzekering als uw borst helemaal of gedeeltelijk is verwijderd, of bijvoorbeeld helemaal niet is gegroeid. Man-vrouw transgenders komen voor deze vergoeding ook in aanmerking.

Vervanging van een borstprothese

Een borstprothese gaat ongeveer 2 jaar mee. Is uw prothese aan vervanging toe? Neem contact op met een leverancier met een contract. De leverancier beoordeelt of u een nieuwe borstprothese kunt krijgen.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor borstprotheses? Vind een leverancier bij u in de buurt.

Gaat u naar een leverancier zonder contract? Dan krijgt u misschien minder vergoed. Ook moet u toestemming aanvragen.

Persoonlijk zorgadvies bij borstkanker

Advies nodig over waar u de beste zorg kunt vinden? Of hulp bij het voorbereiden van uw doktersafspraak? Bel met het CZ Zorgteam. Onze zorgadviseurs denken graag met u mee, van diagnose tot en met herstel. Ook fijn: u krijgt een persoonlijke zorgadviseur. Dan hoeft u niet steeds opnieuw uw verhaal te doen.