Vergoeding oncologische nazorg

Wat krijgt u vergoed voor oncologische nazorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Deze vergoeding blijft gelijk in 2017.

Wat krijgt u vergoed?

Door de ziekte en de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan u helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

U kunt oncologische nazorg vergoed krijgen vanuit uw aanvullende verzekering.

U krijgt een vergoeding als de oncologische nazorg is voorgeschreven door uw medisch specialist of huisarts en u naar een instelling gaat die een contract heeft met CZ. U krijgt geen vergoeding voor uw reiskosten, vervoerskosten of verblijfkosten.

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Eigen bijdrage en eigen risico 

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. U betaalt ook geen eigen risico.  

Waar kunt u terecht? 

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Vind een geschikte zorgverlener. U kunt zoeken op Oncologisch Nazorgprogramma.

De stichting Herstel & Balans is per 1 januari 2016 gestopt. CZ heeft toch nog bij een (beperkt) aantal aanbieders het voormalige Herstel & Balans-programma kunnen contracteren voor 2016.

Omdat niet alle instellingen meer zo'n programma aanbieden, kan het zijn dat u wat verder moet reizen voor het volgen van het oncologisch nazorgprogramma. We kunnen ons voorstellen dat dat belastend voor u is. Daarom bieden we u een alternatief in de vorm van een Oncologisch Beweegprogramma. Dit kunt u volgen bij een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Wilt u hier meer over weten? Belt u dan met de Zorgadviseurs van het CZ Zorgteam. Zij staan van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur voor u klaar en zijn bereikbaar op (013) 594 91 10.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar