Vergoeding oncologische nazorg

Wat krijgt u vergoed voor oncologische nazorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

In 2018 vervalt deze vergoeding in alle aanvullende verzekeringen. Oncologische nazorg bestaat uit verschillende soorten zorg, zoals: beweegprogramma’s en psychologische nazorg. Voor deze soorten zorg bestaan andere vergoedingen uit de basisverzekering of aanvullende verzekering:

Wat krijgt u vergoed?

Door de ziekte en de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan u helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

U kunt oncologische nazorg vergoed krijgen vanuit uw aanvullende verzekering.

U krijgt een vergoeding als de oncologische nazorg is voorgeschreven door uw oncoloog of revalidatiearts en u naar een fysiotherapeut en/of psycholoog gaat die een contract heeft met CZ of door CZ erkend is. U krijgt geen vergoeding voor uw reiskosten, vervoerskosten of verblijfkosten.

U kunt ook een vergoeding krijgen voor een Beweegprogramma oncologische aandoeningen.

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Eigen bijdrage en eigen risico 

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. U betaalt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende verzekering.

Waar kunt u terecht? 

Op zoek naar een zorgverlener die een contract met ons heeft? Belt u dan met de Zorgadviseurs van het CZ Zorgteam. Zij staan van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur voor u klaar en zijn bereikbaar op (013) 594 91 10.