Vergoeding orthodontie (beugel)

U krijgt een vergoeding voor orthodontie uit sommige aanvullende verzekeringen. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw pakket en leeftijd.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed voor orthodontie?

Uw vergoeding verschilt per aanvullende (tandarts)verzekering. In bijzondere gevallen wordt orthodontie uit de basisverzekering vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Wachttijd

Bij de tandartsverzekeringen Tandarts, Uitgebreide Tandarts en Gezinnen geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie. U betaalt dus eerst een jaar premie en hebt vanaf het tweede jaar recht op een vergoeding. Bij de aanvullende verzekeringen Jongeren geldt géén wachttijd.

Check het tarief

Voor de meeste behandelingen gelden wettelijke tarieven. Behalve voor materiaal- en techniekkosten. Kijk in de referentielijst of uw tandarts of orthodontist gebruikelijke tarieven in rekening brengt.

Bij welke orthodontist kunt u terecht?

U kiest zelf uw orthodontist. Vind een orthodontist bij u in de buurt.

We hebben afspraken gemaakt over wachttijden en bereikbaarheid.

Veelgestelde vragen over orthodontie

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven