Vergoeding orthodontie (beugel)

U krijgt een vergoeding voor orthodontie uit sommige aanvullende verzekeringen. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw pakket en leeftijd.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

U kunt een vergoeding krijgen uit uw aanvullende verzekering

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

Uw vergoeding verschilt per aanvullende (tandarts)verzekering. In bijzondere gevallen wordt orthodontie uit de basisverzekering vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Vergoeding na één jaar wachttijd

Voor orthodontie geldt een wachttijd van één jaar (m.u.v. aanvullende verzekeringen Jongeren en Gezinnen). Dit betekent dat als u een aanvullende verzekering afsluit met orthodontie dat u het eerste jaar wel premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt orthodontie. Kiest u per 1 januari 2020 voor een aanvullende verzekering met orthodontie? Dan krijgt u vanaf 1 januari 2021 een vergoeding.

Check het tarief

Voor de meeste behandelingen gelden wettelijke tarieven. Behalve voor materiaal- en techniekkosten. Kijk in de referentielijst of uw tandarts of orthodontist gebruikelijke tarieven in rekening brengt.

Waar kunt u terecht?