Vergoeding vaccinaties

Vaccinaties kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een vergoeding voor het consult en de vaccinaties die nodig zijn volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersvaccinaties (LCR). 

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

U kunt uit uw aanvullende verzekering ook een vergoeding krijgen voor tabletten tegen exotische ziekten.

Waar kunt u terecht?

  • U bent verzekerd bij CZ: u kunt terecht bij ieder vaccinatieadres van het LCR. Bekijk alle adressen.
  • U bent verzekerd bij CZdirect: regel uw vaccinaties via Thuisvaccinatie.nl. Bij andere zorgverleners krijgt u géén vergoeding.

Korting bij Thuisvaccinatie en Reisprik

Laat u zich inenten via Thuisvaccinatie of Reisprik? Dan krijgt u 15% korting op het consult en veel vaccinaties. Óók als u geen aanvullende verzekering hebt. 

Bekijk uw korting bij Thuisvaccinatie.nl
Bekijk uw korting bij Reisprik

Naar boven