Vergoeding verbandschoenen

Wat krijgt u vergoed voor verbandschoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Verbandschoenen krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

U betaalt voor verbandschoenen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja

Wat krijgt u vergoed?

Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen met huiddefecten en wonden door bijvoorbeeld circulatiestoornissen, traumatische beschadigingen, (gedeeltelijke) amputaties en operaties aan de voet. De verbandschoenen worden uw eigendom. Tijdens de herstel periode is dragen van normaal schoeisel niet mogelijk.

U heeft een voorschrift van uw behandelend arts nodig. Hierop moet de medische diagnose staan.

U krijgt deze vergoeding als u naar een leverancier gaat met contract voor verbandschoenen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Vraag dan vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aan. Bij een leverancier zonder contract krijgt u misschien niet alles vergoed.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor verbandschoenen? Vind een leverancier bij u in de buurt.