Vergoeding voetzorg bij reumatoïde artritis

Wat krijgt u vergoed voor voetzorg bij reumatoïde artritis? Bekijk uw vergoeding.

Vergoeding: aanvullende verzekering 

Als u één van onderstaande aanvullende verzekeringen hebt, krijgt u hieruit een vergoeding. De arts moet vooraf altijd hebben vastgesteld dat behandeling medisch noodzakelijk is. De podotherapeut, medisch pedicure, paramedisch chiropodist of pedicure met aantekening reumatische voet voert de behandeling uit.

Aanvullende verzekering Vergoeding 
Basis € 70,- 
Plus  € 230,- 
Top  € 230,-
Jongeren  € 70,-
Gezinnen  € 115,- 
50+ € 230,-

Wat betaalt u zelf? 

Voor zorg uit de aanvullende verzekering betaalt u geen eigen risico1 of eigen bijdrage2

Wat regelt u zelf?

Waar kunt u terecht?

U kunt zelf een podotherapeut, medisch pedicure, paramedisch chiropodist of pedicure met aantekening reumatische voet kiezen. 

Vind een zorgverlener 

De podotherapeut moet de status "kwaliteitsgeregistreerd" hebben in het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (N.V.v.P.) Al onze gecontracteerde zorgverleners zijn hierbij aangesloten.

  1. Eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2017 € 385,-. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500,-. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

    terug naar de tekst
  2. Voor sommige zorg geldt een eigen bijdrage. Dit betekent dat u een deel van uw zorgkosten eerst zelf betaalt. Dit kan voor zorg uit de basisverzekering zijn, maar ook voor zorg uit de aanvullende verzekering. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en de zorg waarvoor deze geldt. Zo geldt er een eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer en kraamzorg. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico. Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u soms dus eerst een eigen bijdrage, en over het resterende bedrag het eigen risico.

    terug naar de tekst