Vergoeding zelfstandig behandelcentrum

Wat krijgt u vergoed voor een behandeling bij een zelfstandig behandelcentrum? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Als CZ-verzekerde kunt u bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Voor sommige behandelingen kunt u ook in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) terecht. Een zelfstandig behandelcentrum is een samenwerkingsverband tussen 2 of meer medisch specialisten. Voor behandeling in zelfstandige behandelcentra hebt u een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist.

In principe worden behandelingen in een zelfstandig behandelcentrum op dezelfde manier vergoed als behandelingen in een ziekenhuis. U krijgt deze vergoeding als we afspraken hebben gemaakt met het zelfstandig behandelcentrum over kwaliteit en prijzen.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde ziekenhuis of ZBC? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Niet alle behandelingen worden gecontracteerd bij de zelfstandige behandelcentra. Twijfelt u of uw zelfstandig behandelcentrum een contact heeft voor uw behandeling? Bel dan met de Ziekenhuislijn via (013) 593 82 40.

Eigen bijdrage

Afhankelijk van de behandeling kan het zijn dat u een wettelijke eigen bijdrage moet betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar (in 2018 blijft het verplicht eigen risico € 385,- per jaar).

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw instelling. Vind een zelfstandig behandelcentrum bij u in de buurt.