Vergoeding zelfstandig behandelcentrum

Wat krijgt u vergoed voor een behandeling bij een zelfstandig behandelcentrum? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Deze vergoeding is niet veranderd ten opzichte van 2016.

Wat krijgt u vergoed?

Als CZ-verzekerde kunt u bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Voor sommige behandelingen kunt u ook in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) terecht. Een zelfstandig behandelcentrum is een samenwerkingsverband tussen 2 of meer medisch specialisten. Voor behandeling in zelfstandige behandelcentra hebt u een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist.

In principe worden behandelingen in een zelfstandig behandelcentrum op dezelfde manier vergoed als behandelingen in een ziekenhuis. U krijgt deze vergoeding als we afspraken hebben gemaakt met het zelfstandig behandelcentrum over kwaliteit en prijzen.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde ziekenhuis of ZBC? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Niet alle behandelingen worden gecontracteerd bij de zelfstandige behandelcentra. Twijfelt u of uw zelfstandig behandelcentrum een contact heeft voor uw behandeling? Bel dan met de Ziekenhuislijn via (013) 593 82 40.

Eigen bijdrage

Afhankelijk van de behandeling kan het zijn dat u een wettelijke eigen bijdrage moet betalen.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar (in 2016 was het verplicht eigen risico ook € 385,- per jaar).

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw instelling. Vind een geschikte zelfstandig behandelcentrum bij u in de buurt.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar