Veelgestelde vragen over ondersteuning zorgaanbieders

Het coronavirus legt een enorme druk op onze gezondheidszorg. Samen met andere zorgaanbieders zet u alle zeilen bij. We hebben grote waardering voor die enorme inzet en flexibiliteit. Daarom mag u rekenen op ondersteuning van zorgverzekeraars. Hier vindt u de antwoorden op vragen over deze ondersteuning.

Uniforme regelingen

We streven op landelijk niveau naar uniforme regelingen voor alle zorgverzekeraars en alle soorten zorgaanbieders. Dit betekent dat wij in de meeste gevallen, net als alle andere zorgverzekeraars, de afspraken van ZN volgen.

Bekijk de veelgestelde vragen of lees meer informatie over de verschillende regelingen op de site van ZN.

Definitieve eindafrekening generieke regeling continuïteitsbijdrage

Meerkostenregeling

Tussentijdse afrekening continuïteitsbijdrage (CB)

Financiële ondersteuning

Meer informatie over de financiële compensatie vindt u in de veelgestelde vragen [PDF] die door ZN zijn opgesteld. Omdat sommige onderdelen nog verder worden uitgewerkt, zal deze informatie regelmatig worden aangevuld.

Aanvullende informatie vindt u in het nieuwsbericht van ZN.

Vooruitbetaling instellingen met een omzet boven de 10 miljoen

Zorg op afstand

Overig

ZN onderhoudt nauw contact met de betrokken beroepsverenigingen, om waar nodig eventuele onduidelijkheden samen te bespreken en op te lossen. Wij adviseren u de website van uw eigen beroepsvereniging te raadplegen voor actuele informatie.

Hebt u een andere vraag? Stel deze dan gerust via het contactformulier. Wij doen ons best om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven