Veelgestelde vragen over ondersteuning zorgaanbieders

Het coronavirus legt een enorme druk op onze gezondheidszorg. Samen met andere zorgaanbieders zet u alle zeilen bij. We hebben grote waardering voor die enorme inzet en flexibiliteit. Daarom mag u rekenen op ondersteuning van zorgverzekeraars. Hier vindt u de antwoorden op vragen over deze ondersteuning.

Aanvragen continuïteitsbijdrage mogelijk vanaf 15 mei

Vanaf 15 mei kunnen zorgaanbieders, die zorg leveren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering, een maandelijkse continuïteitsbijdrage aanvragen. Met de continuïteitsbijdrage-regeling zorgen zorgverzekeraars ervoor dat zorgaanbieders in deze moeilijke tijd het hoofd boven water kunnen houden. Met de bijdrage kunnen zorgaanbieders hun doorlopende kosten blijven betalen, zoals personeelskosten, huur en bijvoorbeeld het loon van de praktijkhouder.

Lees het volledige bericht of bekijk veelgestelde vragen over de continuïteitsbijdrage

Financiële ondersteuning

Meer informatie over de financiële compensatie vindt u in de veelgestelde vragen [PDF] die door ZN zijn opgesteld. Omdat sommige onderdelen nog verder worden uitgewerkt, zal deze informatie regelmatig worden aangevuld.

Aanvullende informatie vindt u in het nieuwsbericht van ZN.

Zorg op afstand

Overig

ZN onderhoudt nauw contact met de betrokken beroepsverenigingen, om waar nodig eventuele onduidelijkheden samen te bespreken en op te lossen. Wij adviseren u de website van uw eigen beroepsvereniging te raadplegen voor actuele informatie.

Hebt u een andere vraag? Stel deze dan gerust via het contactformulier. Wij doen ons best om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.