Veelgestelde vragen over ondersteuning zorgaanbieders

Het coronavirus legt een enorme druk op onze gezondheidszorg. Samen met andere zorgaanbieders zet u alle zeilen bij. We hebben grote waardering voor die enorme inzet en flexibiliteit. Daarom mag u rekenen op ondersteuning van zorgverzekeraars. Hier vindt u de antwoorden op vragen over deze ondersteuning.

Uniforme regelingen

We streven op landelijk niveau naar uniforme regelingen voor alle zorgverzekeraars en alle soorten zorgaanbieders. Dit betekent dat wij in de meeste gevallen, net als alle andere zorgverzekeraars, de afspraken van ZN volgen.

Bekijk de veelgestelde vragen of lees meer informatie over de verschillende regelingen op de site van ZN.

Tijdig declareren in verband met de meerkostenregeling

Dien tijdig (vóór 1 februari 2021) al uw declaraties van zorg over 2020 in. Dit in verband met de generieke meerkostenregeling. Zie ook het nieuwsbericht van ZN

Wilt u in aanmerking komen voor de meerkostenregeling?
Ook als het percentage nog niet bekend is? Dien dan uw aanvraag in tussen 13 april en 11 mei 2021. Dit kan bij het eenmalige loket van VECOZO. Meer informatie vindt u op de website van ZN.

Meerkostenregeling

Tussentijdse afrekening continuïteitsbijdrage (CB)

Financiële ondersteuning

Meer informatie over de financiële compensatie vindt u in de veelgestelde vragen [PDF] die door ZN zijn opgesteld. Omdat sommige onderdelen nog verder worden uitgewerkt, zal deze informatie regelmatig worden aangevuld.

Aanvullende informatie vindt u in het nieuwsbericht van ZN.

Vooruitbetaling instellingen met een omzet boven de 10 miljoen

Zorg op afstand

Overig

ZN onderhoudt nauw contact met de betrokken beroepsverenigingen, om waar nodig eventuele onduidelijkheden samen te bespreken en op te lossen. Wij adviseren u de website van uw eigen beroepsvereniging te raadplegen voor actuele informatie.

Hebt u een andere vraag? Stel deze dan gerust via het contactformulier. Wij doen ons best om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven