Alles voor betere zorg

Zorginkoop is niet een op zichzelf staande activiteit, waarbij we zelf bedenken wat goed is. Dit doen we samen met het zorgveld: patiënten, zorgaanbieders, gemeenten en andere belanghebbenden. Daarnaast werken we samen met de zorgaanbieders aan verbeteringen in o.a. de dementiezorg, palliatieve zorg, wondzorg en aan Samen beslissen.

Inkopen in overleg met het zorgveld

Zorginkoop is niet een op zichzelf staande activiteit, waarbij we zelf bedenken wat goed is. We betrekken het zorgveld erbij: patiënten, zorgaanbieders, gemeenten en andere belanghebbenden. Door te innoveren, samen te werken en continu te blijven werken aan structurele vooruitgang, verbeteren we de zorg in Nederland en geven we invulling aan “Zorg die verder gaat”.

Overleg met patiëntenorganisaties

Zo betrekken we patiënten bij ons inkoopbeleid

Patiëntenorganisaties en verzekerden zijn steeds nauwer en vaker betrokken bij onze zorginkoop. We hebben forse ambities om dit verder uit te bouwen, zodat de stem van de patiënt gehoord wordt.

Regie in de regio, overleg

Samenwerken aan betere zorg met Regie in de Regio

In een aantal regio’s werken we met o.a. inwoners, zorgverleners en gemeenten aan het verbeteren van de zorg. Met als doel: een betere gezondheid en ervaren kwaliteit van zorg en lagere kosten per bewoner.

Ontwikkelingen en innovatie in de zorg

Ontwikkelingen en innovatie in de zorg

Nieuwe technologieën maken steeds meer mogelijk voor patiënt en zorgverlener. Daarom stimuleren we slimme innovaties die zorgprocessen verbeteren en zorg betaalbaar en bereikbaar houden.

Meer over zorginnovatie

Samen werken aan thema's

Dementiezorg

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren enorm toe. Wij willen dat iedereen die leeft met dementie in de toekomst kan blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning. En daarom willen wij samen met u het zorgpad dementie verbeteren. Met nieuwe zorgconcepten en tools bijvoorbeeld. Ontdek hoe dit ú kan helpen.

Palliatieve zorg

In 2020 moet de palliatieve zorg beter aansluiten op de wensen en behoeften van onze verzekerden. Daar werken we samen aan met het Nationaal programma palliatieve zorg. Maar CZ doet méér. Ontdek hoe we de zorg in de laatste levensfase verder verbeteren. En hoe we u hierbij ondersteunen.

Samen beslissen

‘Samen Beslissen’; maar liefst 98% van uw patiënten wil het. Dat alleen al zou reden genoeg voor u moeten zijn om Samen Beslissen in te voeren. Maar waar begint u? Bekijk de 10 stappen die u helpen om Samen Beslissen in te voeren in uw dagelijkse praktijk.

Samen beslissen

In Nederland zijn er te veel patiënten met slecht genezende wonden. CZ wil de complexe wondzorg verbeteren. Samen met zorgaanbieders zijn we een aantal pilots gestart. De resultaten zijn opvallend: een complexe wond kan vele malen sneller genezen door een andere werkwijze.

Naar boven