Samen werken aan toekomstbestendige dementiezorg

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren enorm toe. Wij willen dat iedereen die leeft met dementie in de toekomst kan blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning. En daarom willen wij samen met u het zorgpad dementie verbeteren. Met nieuwe zorgconcepten en tools bijvoorbeeld. Ontdek hoe dit ú kan helpen.

Optimaliseren van het zorgpad

Met zorgorganisaties in Moerdijk zorgen we ervoor dat alle zorg en ondersteuning voor mensen met dementie beter op elkaar is afgestemd. Hiervoor is het zorgpad dementie ontwikkeld. Het zorgpad beschrijft heel duidelijk en stap voor stap de samenwerking tussen de betrokken professionals. We stellen hierbij de persoon met dementie en hun naaste centraal en niet de financieringsstromen. Benieuwd naar het zorgpad Dementie van Moerdijk?

Knelpunten in uw regio oplossen

De tools uit onze toolbox dragen bij aan het oplossen van de belangrijkste knelpunten die onze pilotregio’s ervaren:

Knelpunt 1: Onvoldoende inzicht regionale samenwerking

U kunt deze tools inzetten als eerste stap bij het optimaliseren van het zorgpad dementie. Het geeft inzicht in de samenwerking en ervaren knelpunten in uw regio.

Knelpunt 2: Onvoldoende kennis over dementie

Deze tools helpen om in uw regio aandacht te vragen voor het thema dementie. En mantelzorgers om het gedrag van iemand met dementie beter te begrijpen.

Knelpunt 3: Aanbod zorg en ondersteuning niet bekend

Met deze tools maakt u het complete zorg- en ondersteuningsaanbod in uw regio op een logische en begrijpelijke manier inzichtelijk voor professionals, vrijwilligers en mantelzorgers.

Keuzewijzer Dementie


CZ Mantelzorgtest

Veel mantelzorgers hebben vaak niet door welke rollen en zorgtaken ze allemaal hebben. En hoeveel tijd en moeite hen dit kost. Met de online tool de CZ Mantelzorgtest krijgen mantelzorgers in zes stappen inzicht in hun situatie. En zien ze hoe ze hun zorgtaken kunnen verlichten.

Interesse?

Hebt u interesse in één van de tools?

Uitgelicht: Netwerk reviewscan voor inzicht in uw dementienetwerk

Wilt u inzicht in het functioneren van het dementienetwerk? En concrete input voor het optimaliseren van het zorgpad dementie in úw regio?

Bekijk wat de Netwerk reviewscan voor u kan betekenen