Declareren Zintuiglijk gehandicaptenzorg

Voor gecontracteerde zorgaanbieders

Stuur uw declaraties rechtstreeks aan CZ groep via VECOZO. Er moet gedeclareerd worden conform het declaratieprotocol Zorg Zintuiglijk Gehandicapten (ZG).

Voor de twee prestaties aandoeningendiagnostiek (visueel) geldt het Extern Integratie Model (EIM) versie 9.0.

Correcte registratie gegevens Vektis

Vektis beheert de landelijke AGB-database. In de AGB-database staan verschillende gegevens van zorgaanbieders en praktijken geregistreerd, zoals naam, adres- en praktijkgegevens. Deze gegevens worden gebruikt in het declaratieproces tussen de zorgaanbieder en de zorgverzekeraars. Om deze reden is het van belang dat uw registratie correct is. Incorrecte of incomplete registratie bij Vektis kan leiden tot uitval van declaraties. Om dit te voorkomen, vragen wij u, uw gegevens te controleren in de AGB Webzoeker.

Het is daarnaast belangrijk om ervoor te zorgen dat onze verzekerden u kunnen vinden via onze Zorgvinder applicatie. Hierdoor is het in het bijzonder belangrijk dat u, naast de eerder genoemde gegevens, uw vestigingen correct registreert in het handelsregister van de KvK én het AGB-register. Hebt u dit nog niet gedaan? Dan raden wij u aan om alle vestigingen zo spoedig mogelijk te registreren.

Wijzigingen van bijna alle gegevens in de AGB-database, kunt u telefonisch of via internet doorgeven aan Vektis. U belt daarvoor naar 0900 242 26 33 (€ 0,10 per minuut). Of via de website van Vektis.

Nieuw declaratiesysteem

Vanaf 27 mei gebruiken wij een nieuw declaratiesysteem. Lees meer over wat dit voor u betekent.

Heeft u vragen hierover? Stuur ons een mail. Vermeld hierbij uw contactgegevens en uw AGB-code. Zo kunnen wij uw vraag sneller beantwoorden.

Naar boven