Volg een online seminar over dementie

Hoe gaat u om met iemand met dementie? En hoe zorgt u voor iemand met dementie? In onze online seminars krijgt u praktische tips van geriaters, mantelzorgers en casemanagers dementie.

CZ organiseert regelmatig seminars over dementie. Die kunt u live volgen via uw tablet, mobiel of computer én tegelijkertijd vragen stellen aan ons team van experts. Hier vindt u de opnames van deze seminars. Wilt u graag uitgenodigd worden voor de live uitzendingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dementie en veranderende relaties

Door dementie verandert het gedrag van uw naaste. De relatie tussen u en uw naaste kan ook ingrijpend veranderen. Dat is moeilijk. Hoe gaat u daarmee om? En hoe zorgt u dat u contact houdt met familie, vrienden en kennissen? Onze experts vertellen u er alles over tijdens het seminar.

Meer weten over het omgaan met iemand die dementie heeft?

Gewoon vergeetachtigheid of dementie?

Maakt u zich zorgen over de vergeetachtigheid van uw naaste? En vermoedt u dat er méér aan de hand is? In dit seminar geven experts u advies over hoe u uw zorgen bespreekbaar maakt en duidelijkheid krijgt.

Meer weten over het herkennen van dementie?

Dag en nacht met dementie

Leven met dementie is vaak zwaar, ondanks dat er ook mooie momenten zijn. Wist u dat u uw naaste vaak al kunt helpen door kleine veranderingen in huis aan te brengen of in de indeling van zijn of haar dag? Casemanager Gerben Jansen en verpleegkundige consulent Freek Gillissen geven praktische tips voor elk deel van de dag.

Meer weten over het omgaan met iemand die dementie heeft?

Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn. Hoe houdt u dat vol? En hoe houdt u tijd over voor uw baan, gezin, hobby's of gewoon voor uzelf? Volg het online seminar voor tips en advies van mantelzorgmakelaar Helga Neessen, casemanager Gerben Jansen, en trainer Annemarie Schouten.

Bent u op zoek naar manieren om uw zorgtaken te verlichten? Hier kan de mantelzorgtest u bij helpen. Na de test krijgt u praktische tips voor uw situatie en ontdekt u wat CZ voor u kan betekenen.

Wat als thuis wonen niet meer gaat

Er komt een moment dat uw naaste niet meer veilig thuis kan wonen. Of dat u de zorg niet langer vol kunt houden. Hoe bereidt u zich voor op deze beslissing? En hoe zorgt u ervoor dat er een oplossing komt die goed voelt voor uw naaste én uzelf? Volg dit online seminar en experts helpen u om u hierop voor te bereiden.

Praktische hulp nodig bij het overdragen van zorg?

Hoe gaat u om met iemand met dementie?

Zorgcoördinator Marianne van Tol en mantelzorger Rineke Maarse vertellen hoe mensen met dementie veranderen en geven praktisch tips over hoe u daar het beste mee kunt omgaan.

Meer weten over het omgaan met iemand die dementie heeft?

Zorg bij dementie, wat is mogelijk?

Waar vindt u de juiste zorg voor uw naaste met dementie? En welke regelingen zijn er? Casemanager Gerben Jansen, mantelzorgmakelaar Helga Neessen en mantelzorger Rineke Maarse helpen u op weg.

Hulp nodig bij het vinden en regelen van zorg voor iemand met dementie?

Meld u aan voor een live online seminar

Wilt u de volgende keer een online seminar over dementie live volgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Dan ontvangt u de uitnodiging plus nieuws en tips over dementie in uw mailbox.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Blijf op de hoogte

Ontvang vier keer paar jaar tips, advies en nieuws over onze diensten in uw mailbox.

Aanmelden