Sterk in werk

Lichamelijke klachten door het werk? Dit kunt u doen

Hebt u weleens lichamelijke klachten door het werk? Doe er wat aan voordat het erger wordt. Bekijk uw vergoeding voor een intake bij een arbeidsfysio. Of ontdek hoe u lichamelijke klachten voorkomt met het FitzMe portal. Gratis bij uw collectieve verzekering.

Ontdek meer over het FitzMe portal Bekijk de vergoeding voor een intake arbeidsfysio

Lichamelijke klachten verminderen

Lichamelijke klachten top 3

Ruim de helft van de medewerkers in Nederland heeft lichamelijke klachten. Maar liefst 55% geeft aan fysieke klachten te hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. De klachten verschillen per branche. Dit is de top 3:

40%

heeft arm-, nek- en schouderklachten

Bron:
NEA 2017 (TNO/CBS)

34%

loopt regelmatig rond met rugklachten

Bron:
NEA 2017 (TNO/CBS)

27%

heeft last van de onderste ledematen

Bron:
NEA 2017 (TNO/CBS)

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Hoe sneller u lichamelijke klachten aanpakt, hoe beter. Want als u ermee door blijft lopen, worden de klachten alleen maar erger en kunt u straks uw werk misschien niet goed meer doen. Sowieso is het niet fijn om rond te lopen (of zitten) met pijn.

Gratis toegang tot het FitzMe portal

Bij CZ doen we graag wat extra’s voor onze collectief verzekerden. Daarom krijgt u gratis toegang tot het FitzMe portal waar u handige online tips, informatie en oefeningen vindt om fitter en sterker te worden. En fysieke klachten te voorkomen.

Extra’s bij uw aanvullende collectieve verzekering

Hebt u ook een aanvullende collectieve verzekering? Met deze Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
Comfort en ComfortExtra
Plus Collectief en PlusExtra Collectief
Top Collectief en TopExtra Collectief
 kunt u ook gebruik maken van een aantal extra diensten.

Advies van een arbeidsfysiotherapeut

De arbeidsfysiotherapeut kijkt naar uw lichamelijke klachten én naar de situatie op uw werk. U krijgt een vergoeding voor een vraaggesprek, een analyse van uw werksituatie en eventueel een bewegingsonderzoek.

Lees meer over arbeidsfysio

Health Check

De Health Check via FitzMe geeft u inzicht in uw leefstijl en fysieke gezondheid. Zo kunt u gericht aan de slag kunt met het verbeteren hiervan. De test bestaat uit een online vragenlijst en een thuiskit voor een aantal thuismetingen. De Health Check wordt vergoed uit uw preventie-tegoed.

Lees meer over de Health Check

Luister de podcast ‘Blijf Fysiek fit met het FitzMe portal’

Vragen? Neem contact met ons op

Naar boven