Extra’s bij de CZ Collectieve Zorgverzekering

Korting op de premie is altijd meegenomen. Maar de kracht van uw collectieve zorgverzekering zit hem vooral in de vele extra’s die u krijgt om gezond te blijven. Bijvoorbeeld een handige Health Check op het FitzMe portal.

Voor wie?

Alle medewerkers die een collectieve zorgverzekering van CZ hebben afgesloten via hun werkgever, krijgen toegang tot het FitzMe portal. Met tips, informatie, oefeningen en unieke gezondheidsprogramma’s. Het preventiebudget en de extra vergoedingen gelden voor bijna alle aanvullende collectieve verzekeringen van CZ, namelijk:

  • Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
  • Comfort en ComfortExtra
  • Plus Collectief en PlusExtra Collectief
  • Top Collectief en TopExtra Collectief

Ontdek welke extra vergoedingen ú krijgt

Met sommige werkgevers hebben we maatwerkafspraken gemaakt over de vergoedingen. Ontdek uw extra vergoedingen. Kijk op de bedrijfspagina van CZ en uw werkgever of Mijn CZ.

Preventiebudget

Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij. En omdat een gezonde leefstijl de basis is voor een goede gezondheid, helpen we u daar graag bij. Dus krijgt u als collectief verzekerde medewerker een preventiebudget. Dit budget kunt u inzetten voor e-health modules op het FitzMe portal, een Health Check, een preventief onderzoek en/of een griepprik.

Collectieve aanvullende verzekering Budget
Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief € 150 per jaar
Comfort en ComfortExtra € 150 per jaar
Plus Collectief en PlusExtra Collectief € 200 per jaar
Top Collectief en TopExtra Collectief € 250 per jaar

Ontdek wat uw budget is

Kijk op de bedrijfspagina van CZ en uw werkgever of ga naar Mijn CZ.

3 e-health modules op het FitzMe portal

Leef stressvrij met de module ‘Veerkracht’, blijf lichamelijk fit met ‘Sterk in Werk’ en slaap beter dan ooit met ‘Slaap Lekker’.

Prijs per module: € 119,79. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Hier kunt u terecht

U kunt de modules volgen op het FitzMe portal waar uw persoonlijke digitale assistent u helpt om gezond aan het werk te blijven.

Ontdek meer over het FitzMe portal

Health Check via FitzMe

De Health Check via FitzMe geeft u inzicht in uw gezondheid. Zo kunt u gericht aan de slag kunt met het verbeteren van uw gezondheid. De test bestaat uit een online vragenlijst en een thuiskit met bloedtest en meetlint voor het meten van de buikomvang. Verder zorgt u zelf voor een bloeddrukmeting, bijvoorbeeld met een eigen meetapparaat of via de huisarts.

Prijs: € 50,41. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Hier kunt u terecht

U kunt de Health Check aanvragen op het FitzMe portal.

Preventief onderzoek

Een andere manier om inzicht te krijgen in uw gezondheid, is het preventief onderzoek. Uw werkgever kan dit onderzoek in overleg met CZ voor het personeel organiseren. Uw werkgever bepaalt samen met CZ welk onderzoek nodig is en of er ook lichamelijke metingen nodig zijn, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of metingen van de bloeddruk.

U krijgt een persoonlijk rapport dat u kunt bespreken met een adviseur. Bijvoorbeeld een verpleegkundige, doktersassistent of arts. Met uw toestemming kan uw vergoeding voor een preventief onderzoek hiervoor ingezet worden. Zo werkt u samen met uw werkgever aan uw duurzame inzetbaarheid.

Vergoeding: maximaal € 75 per jaar. Dit gaat van uw preventiebudget af.

Hier kunt u terecht

Uw werkgever kan het preventief onderzoek voor u aanvragen.

Griepprik

De jaarlijkse griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen, zoals een longontsteking. Uw werkgever kan besluiten om het personeel een griepprik aan te bieden. Met uw toestemming kunt u het preventiebudget hiervoor gebruiken.

Prijs: verschilt per zorgverlener.

Hier kunt u terecht

Uw werkgever regelt dit voor u.

Extra vergoedingen om gezond aan het werk te blijven

Naast uw preventiebudget krijgt u ook nog extra vergoedingen bij de aanvullende collectieve zorgverzekering. Bijvoorbeeld voor een mindfulness-app of een intake met een arbeidsfysiotherapeut.

Bekijk de extra vergoedingen

Dit krijgen uw partner en gezin

Hebt u een partner of gezin? Ook zij profiteren mee van de korting op de premie. En wilt u ze extra goed verzekeren? Kies dan voor een collectieve aanvullende verzekering. Want het hele gezin krijgt dan extra vergoedingen voor:

Collectieve aanvullende verzekering

  • fysiotherapie
  • vaccinaties buitenland
  • eigen bijdrage kraamzorg

Collectieve aanvullende tandartsverzekering

  • tandartskosten
  • orthodontie

Bekijk de voorwaarden en vergoedingen op de bedrijfspagina van CZ en uw werkgever of Mijn CZ om te zien hoeveel extra vergoedingen uw partner en gezin krijgen.

Nog vragen? We zijn er voor u

Vrijdag 10 en maandag 13 april 2020 is onze klantenservice gesloten vanwege het Paasweekend.