CZ Fonds stopt met financiƫle ondersteuning projecten

20 jaar lang hebben we oude reserves ingezet om projecten te financieren. 2018 het laatste jaar waarin we dit doen. Daarom kunt u helaas geen projecten meer indienen.

Waarom stoppen we met de financiering?

In 1986 werd de vrijwillige ziekenfondsverzekering opgeheven. De overgebleven reserves werden verdeeld over de zorgverzekeraars. We spraken af de reserves 20 jaar lang te gebruiken om nieuwe initiatieven in de gezondheidszorg te financieren. Hiermee begonnen we in 1999. Daarom is 2018 het laatste jaar waarin we reserves inzetten.

Wat betekent dit voor uw ingediende project?

In november beoordeelt de commissie voor het laatst projecten. Krijgt u schriftelijk toekenning van ons? Dan gaan we uw project financieel steunen. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U ondertekent een financieringsovereenkomst. Hierin staat uitgelegd hoe de betaling plaatsvindt.
  • Uw project moet uiterlijk 31 december 2018 afgerond zijn. Het project mag niet uitlopen.
  • Het bedrag van uw project mag niet hoger zijn dan het toegekende bedrag.
  • U bent verplicht uw project aan ons te verantwoorden.

Wilt u in 2019 financiering voor een goed idee?

We stoppen met het ondersteunen van reguliere projecten. Maar de CZ Verwenzorgprijs en CZ Zorgprijs, blijven bestaan. Hebt u creatieve ideeën om de zorg nog beter te maken? Of hebt u een leuk verwenidee voor de chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg?

Houd de CZ Zorgprijsvraag 2019 en CZ Verwenzorgprijsvraag 2019 in de gaten.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.