CZ adviseert verzekerden zich goed voor te bereiden bij de aanschaf van hoortoestellen

Het kiezen van het juiste hoortoestel kan een uitdaging zijn voor veel mensen. Daarom adviseert zorgverzekeraar CZ verzekerden om zich goed voor te bereiden voordat ze een hoortoestel aanschaffen.

CZ koopt een ruim aanbod in aan geavanceerde hoortoestellen met technische functionaliteiten die binnen het verzekerde basispakket vallen. Hoewel CZ voldoende geavanceerde hoortoestellen inkoopt die vergoed worden uit het basispakket, kan het voorkomen dat niet alle beschikbare modellen worden getoond tijdens de oriëntatie en aanschaf bij de audicien. CZ benadrukt daarom het belang van een goede voorbereiding. Door vooraf te kijken welke modellen vergoed worden en welke audiciens gecontracteerd zijn, kunnen verzekerden een betere keuze maken.

CZ hoort van klanten ook over de uitdagingen die mensen kunnen ervaren bij het kiezen van het juiste hoortoestel. Daarom wil CZ verzekerden aanmoedigen om zich goed te informeren voordat ze een hoortoestel aanschaffen. Op de webpagina Vergoeding hoortoestel, gehoorapparaat en maskeerder - CZ vinden verzekerden relevante informatie over vergoedingen en beschikbare modellen.

Het advies van CZ komt naar aanleiding van recent onderzoek waaruit blijkt dat consumenten vaak te weinig keuze ervaren bij de aanschaf van hoortoestellen. Door zich goed voor te bereiden en actief vragen te stellen bij de audicien, kunnen verzekerden echter meer controle krijgen over hun keuze.

‘Als je een hoortoestel wil dat binnen het verzekerde pakket valt, is er ruim aanbod dat helaas niet altijd in de winkels op de toonbank komt. Maar vraag daar gerust naar, ’ aldus Marie-José van Gardingen van CZ.

CZ blijft zich inzetten voor transparantie en verbetering van de situatie rondom de aanschaf van hoortoestellen en moedigt audiciens aan om een breed scala aan hoortoestellen aan te bieden, zodat verzekerden een ruime keuze hebben die past bij hun individuele behoeften.

Voor meer informatie en tips over de aanschaf van hoortoestellen, kunnen verzekerden terecht op de webpagina Vergoeding hoortoestel, gehoorapparaat en maskeerder - CZ en op www.hoorwijzer.nl.

Man krijgt hoortoestel