Hoe zorgen we dat zorg verder gaat?

In Nederland kunnen we rekenen op goede zorg. Toch zijn er altijd dingen die nóg beter kunnen.

Hoe doen we dat?

Aan de ene kant door de beste zorg te contracteren. Daarbij kijken we hoe we de kwaliteit, doelmatigheid en bereikbaarheid van zorg kunnen verbeteren. Aan de andere kant nemen we ook zelf het initiatief om de zorg mee te verbeteren. Bijvoorbeeld door het opzetten van zorgnetwerken, waarin zorgaanbieders gaan samenwerken. Of door het organiseren van verbeterinitiatieven in zorginstellingen.

Kwaliteit, doelmatigheid en bereikbaarheid

De zorg moet goed zijn. Daarbij staat de effectiviteit van de behandeling voorop. Dichtbij als dat kan, maar verder weg als het nodig is. En met korte wachttijden. Met doelmatige zorg bedoelen we: de juiste zorg, door de juiste zorgverlener, op de juiste plaats voor de meest redelijke prijs. Als zorg goedkoper kan, dan proberen we dat te bereiken door goede afspraken. Maar de kwaliteit van de zorg gaat altijd vóór een lage prijs.

Samenwerken voor betere zorg

Wij geloven in samenwerking. Daarom werken we samen met zorgverleners aan één doel: betere én betaalbare zorg. De langdurige en intensieve samenwerking met deze zorgverleners noemen we een duurzame coalitie.

CZ gaat voor zorg die vérder gaat

Bekijk de andere zorgprojecten van CZ