Vergoeding huisartsenzorg

U krijgt huisartsenzorg vergoed uit uw basisverzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2022 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt zorg van uw huisarts en de De praktijkondersteuner helpt u bij een chronische aandoening of psychische klachten. U kunt hier onder andere terecht voor begeleiding, advies en lichamelijk onderzoek. U betaalt geen eigen risico.
 vergoed uit uw basisverzekering.

Laat uw huisarts aanvullend onderzoek doen, zoals bloed prikken, een röntgenfoto of een hartfilmpje? Of wordt u doorgestuurd naar het ziekenhuis? Dan betaalt u wel eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Zorg dat u altijd ingeschreven staat bij een huisarts met een contract. Bent u niet thuis? Dan kunt u met dringende klachten ook terecht bij een andere huisarts. Vind een huisarts bij u in de buurt.

Hebt u in de avond of het weekend met spoed zorg nodig? Bel dan de huisartsenpost. Vind een huisartsenpost bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven