Vergoeding huisartsenzorg

U krijgt huisartsenzorg vergoed uit uw basisverzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt zorg van uw huisarts en de De praktijkondersteuner helpt u bij een chronische aandoening of psychische klachten. U kunt hier onder andere terecht voor begeleiding, advies en lichamelijk onderzoek. U betaalt geen eigen risico.
 vergoed uit uw basisverzekering.

Laat uw huisarts aanvullend onderzoek doen, zoals bloed prikken, een röntgenfoto of een hartfilmpje? Of wordt u doorgestuurd naar het ziekenhuis? Dan betaalt u wel eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Zorg dat u altijd ingeschreven staat bij een huisarts met een contract. Bent u niet thuis? Dan kunt u met dringende klachten ook terecht bij een andere huisarts. Vind een huisarts bij u in de buurt.

Hebt u in de avond of het weekend met spoed zorg nodig? Bel dan de huisartsenpost. Vind een huisartsenpost bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u

Donderdag 13 mei 2021 zijn we gesloten vanwege Hemelvaartsdag.

Naar boven