Mantelzorg Boodschappen

Mantelzorg

Zorgt u ook voor iemand? Doe de test, krijg praktische tips om uw zorgtaken te verlichten en ontdek wat CZ voor u kan doen.

Doe de Mantelzorgtest


CZ Zorgteam

Het CZ Zorgteam staat voor u klaar

  • Uitleg over regelingen en vergoedingen
  • Advies over hoe u uw zorgtaken kunt verlichten en overbelasting voorkomt.
  • Tips bij het combineren van werk en mantelzorg.

Bel (013) 594 91 10 
ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur

of stel uw vraag aan het CZ Zorgteam

En blijkt dat uw vragen te ingewikkeld zijn om telefonisch te bespreken? Dan komt er een mantelzorgmakelaar bij u langs. Die helpt u dan verder.

Dit kan het CZ Zorgteam voor u doen

Handige mantelzorgproducten van CZ

CZ Mantelzorgpas

Wat als u iets overkomt? Dan moet meteen duidelijk zijn dat u voor iemand zorgt. Met de mantelzorgpas hebt u die zekerheid. Zodat de zorg gewoon doorgaat.

Meer over de CZ Mantelzorgpas

CZ Mantelzorgboek

In het mantelzorgboek verzamelt u medicijngebruik, persoonlijke verzorging en interesses handig bij elkaar. Een handig naslagwerk voor uzelf en voor iemand anders die een keer voor uw naaste zorgt.

Meer over het CZ Mantelzorgboek

Zaken op orde

Mantelzorg is niet alleen zorgen, maar ook regelen. Van financiële en juridische zaken bijvoorbeeld. Zaken op orde helpt u grip te krijgen op de administratie van een ander (of juist die van uzelf).

Meer over Zaken op orde

Helga Neessen

Tips van de mantelzorgmakelaar

Mantelzorgmakelaars Helga, Loes en Marga komen dagelijks bij mantelzorgers en hun naasten thuis. Zij helpen hen bij het regelen van zorg. Hier delen zij hun ervaringen en tips met u.

Lees alle tips

Zorgverlof

Zorgt u voor iemand en werkt u? Dat is vaak niet makkelijk. Gelukkig zijn er regelingen die u kunnen helpen. Zoals zorgverlof. Zo kunt u tijdelijk minder werken. En hebt u meer tijd voor uw naaste én uzelf.

Wegwijs in regelingen

Regelhulp is een website van de overheid met actuele informatie over hulp en financiële ondersteuning bij ziekte of beperking. Ontdek van welke regelingen en voorzieningen u gebruik kunt maken.

Volg een mantelzorgcursus

Wilt u goed voor uw naaste zorgen, maar ook meer tijd vrijmaken voor uzelf? Volg een goede mantelzorgcursus. Daar betalen we graag aan mee. U krijgt een vergoeding voor een mantelzorgcursus als u of degene voor wie u zorgt een aanvullende verzekering heeft bij CZ.

Regel vervangende mantelzorg

Hebt u of degene voor wie u zorgt een aanvullende verzekering bij CZ? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg. 14 dagen per jaar neemt iemand van Stichting Handen in Huis de zorg voor uw naaste over. Zodat u weer wat tijd hebt voor uzelf.

Regel hulp van kennissen of vrijwilligers

Op WeHelpen kunt u uw kennissen uitnodigen voor een gedeelde agenda. Zo vraagt u makkelijk hulp én ziet u wie er wanneer komt. Dat scheelt u heel wat telefoontjes. Weinig hulp vanuit uw kennissenkring? Zoek dan vrijwilligers op WeHelpen. 

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Hoe combineren andere mantelzorgers zorg en werk? Leer van lotgenoten en deel ervaringen tijdens een bijeenkomst voor mantelzorgers. Mezzo organiseert regelmatig bijeenkomsten door het hele land.