Mantelzorg: best een heel geregel

De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend dat zij een ander helpen. Maar soms zit hun hoofd vol met alle dingen die nog geregeld moeten worden en maken zij zich ook zorgen over hun naaste. CZ helpt u graag bij het vinden en regelen van zorg en hulp. Zodat u goed voor uw naaste zorgt, maar ook voor uzelf.

Aanmelden voor e-mailreeks 'Zorgen voor uw naaste'

8 e-mails over zorgen voor uw naaste

“Heel veel nuttige tips waar je iets aan hebt!”

Misschien zorgt u sinds kort voor iemand. Of maakt u zich zorgen over hoe het in de toekomst verder moet met de zorg voor uw naaste. Wij helpen u graag op weg met de gratis e-mailreeks ‘Zorgen voor uw naaste’.

Meld u aan

Mantelzorgtest

CZ Mantelzorgtest

Zorgt u ook voor iemand? Doe de test, krijg praktische tips om uw zorgtaken te verlichten en ontdek wat CZ voor u kan doen.

Doe de test

Drie personen van het CZ Zorgteam

Het CZ Zorgteam staat voor u klaar

  • Uitleg over regelingen en vergoedingen
  • Advies over hoe u uw zorgtaken kunt verlichten en overbelasting voorkomt.
  • Tips bij het combineren van werk en mantelzorg.
  • Overige hulpvragen

Bel (013) 594 91 10, ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur
of stel uw vraag online

HulpWijzer

Hulp nodig? Zó regelt u dat

Waar klopt u aan als u hulp nodig heeft zoals verpleging aan huis, hulpmiddelen, woningaanpassing, vervoer of andere hulp? De CZ HulpWijzer wijst u de weg. Geef aan waar u hulp bij kunt gebruiken en beantwoord een paar vragen. Dan krijgt u meteen een persoonlijk stappenplan én praktische tips om alles goed te regelen.

Overleg met een medisch specialist

Vraag het de medisch specialist

Vragen of twijfels over uw diagnose of behandeling na uw bezoek aan het ziekenhuis? Als klant van CZ kunt u vertrouwelijk overleggen met een onafhankelijke medisch specialist.

Zo werkt het

Handige mantelzorgproducten van CZ

Zorgen anderen wel goed genoeg voor uw naaste? En wat als er iets met u gebeurt? Met onze producten voor mantelzorgers krijgt u meer overzicht en controle.

CZ Mantelzorgpas

Wat als u iets overkomt? Dan moet meteen duidelijk zijn dat u voor iemand zorgt. Met de mantelzorgpas hebt u die zekerheid. Zodat de zorg gewoon doorgaat.

Meer over de CZ Mantelzorgpas

Zaken op orde

Mantelzorg is niet alleen zorgen, maar ook regelen. Van financiële en juridische zaken bijvoorbeeld. Zaken op orde helpt u grip te krijgen op de administratie van een ander (of juist die van uzelf).

Meer over Zaken op orde

CZ Mantelzorgboek

In het mantelzorgboek verzamelt u medicijngebruik, persoonlijke verzorging en interesses handig bij elkaar. Een handig naslagwerk voor uzelf en voor iemand anders die een keer voor uw naaste zorgt.

Meer over het CZ Mantelzorgboek

Zorgverlof

Zorgt u voor iemand en werkt u? Dat is vaak niet makkelijk. Gelukkig zijn er regelingen die u kunnen helpen. Zoals zorgverlof. Zo kunt u tijdelijk minder werken. En hebt u meer tijd voor uw naaste én uzelf.

Korting op hulp aan huis

Saar aan Huis is gespecialiseerd in particuliere ouderenzorg aan huis. Zij kan u helpen bij lichte huishoudelijke taken zoals het doen van boodschappen, het draaien van een wasje of het voorbereiden van een maaltijd. Er wordt gezocht naar een ervaren, bij uw situatie passende hulpverlener. In samenwerking met Saar aan Huis biedt CZ u een aantrekkelijke kennismakingskorting.

Korting op hulp aan huis

Regel vervangende mantelzorg

Hebt u of degene voor wie u zorgt een aanvullende verzekering bij CZ? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor vervangende mantelzorg. 14 dagen per jaar neemt iemand van Stichting Handen in Huis de zorg voor uw naaste over. Zodat u weer wat tijd hebt voor uzelf.

Volg een mantelzorgcursus

Wilt u goed voor uw naaste zorgen, maar ook meer tijd vrijmaken voor uzelf? Volg een goede mantelzorgcursus. Daar betalen we graag aan mee. U krijgt een vergoeding voor een mantelzorgcursus als u of degene voor wie u zorgt een aanvullende verzekering heeft bij CZ.

Regel hulp van kennissen of vrijwilligers

Op WeHelpen kunt u uw kennissen uitnodigen voor een gedeelde agenda. Zo vraagt u makkelijk hulp én ziet u wie er wanneer komt. Dat scheelt u heel wat telefoontjes. Weinig hulp vanuit uw kennissenkring? Zoek dan vrijwilligers op WeHelpen. 

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Hoe combineren andere mantelzorgers zorg en werk? Leer van lotgenoten en deel ervaringen tijdens een bijeenkomst voor mantelzorgers. Mezzo organiseert regelmatig bijeenkomsten door het hele land.

img_Mantelzorg specialisatie

Tips van de mantelzorgmakelaar

Mantelzorgmakelaars Helga, Loes en Marga komen dagelijks bij mantelzorgers en hun naasten thuis. Zij helpen hen bij het regelen van zorg. Hier delen zij hun ervaringen en tips met u.

Lees alle tips