Soorten hulp

Voorkom overbelasting

Zorgen voor een ander kan ongemerkt steeds zwaarder worden. Veel mantelzorgers raken dan overbelast. Ze slapen slecht, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben vaak hoofdpijn en hartkloppingen. Voorkom dat het zo ver komt met deze 3 tips.

  1. Vraag uw directe omgeving om hulp

    Uw directe omgeving kan vaak helpen met praktische zaken. Even stofzuigen, boodschappen doen, de hond uitlaten of een extra portie eten voor u koken. Maar ook uw hart luchten bij een goede vriend of vriendin kan erg opluchten. 
  2. Schakel een professional in

    Vraagt u uw omgeving niet snel om hulp? En bespreekt u uw zorgen liever niet met een bekende? Dan kunt u een professional inschakelen. Die kijkt met een ongekleurde, objectieve blik naar uw situatie. U kunt hiervoor naar de huisarts gaan. Die kan u zelf helpen of doorverwijzen. 
  3. Kijk wat CZ voor u kan betekenen

    Ook wij willen u ondersteunen. Daarom hebben we allerlei producten en diensten die het zorgen voor uw naaste net even iets makkelijker maken. Met de CZ Mantelzorgtest komt u erachter welke hulp het beste bij uw situatie past. En wat CZ voor u kan doen.

Mantelzorgtest

CZ Mantelzorgtest

Zorgt u ook voor iemand? Doe de test, krijg praktische tips om uw zorgtaken te verlichten en ontdek wat CZ voor u kan doen.

Doe de CZ Mantelzorgtest