Zorg nodig bij overgewicht

Hebt u overgewicht? Dan krijgt u mogelijk met verschillende zorgverleners te maken. Hier vindt u een overzicht van zorgverleners voor het behandelen van overgewicht.

Diëtist

Als u wilt afvallen of meer overgewicht wilt voorkomen, is het verstandig meer te bewegen en uw eetpatroon aan te passen. Bij dat laatste kan de diëtist u helpen.

Huisarts

Uw huisarts kan:

  • onderzoeken of er echt sprake is van overgewicht
  • de risico’s van overgewicht in kaart brengen
  • een behandelplan maken
  • u doorverwijzen naar andere zorgverleners

Obesitasklinieken

Obesitasklinieken bieden intensieve programma’s aan die u helpen met een gezond gewicht. Nadruk ligt op het veranderen van uw eet- en beweegpatroon. Ook kunt u er, onder bepaalde voorwaarden, terecht voor een chirurgische ingreep. Uw eerste aanspreekpunt hiervoor is uw huisarts.

Psycholoog

Overgewicht kan ook gepaard gaan met psychische klachten. Een psycholoog kan u daarbij helpen. Uw eerste aanspreekpunt voor psychologische zorg is uw huisarts. Hij kan u zelf behandelen of u eventueel doorverwijzen naar een psycholoog.

Wat is goede zorg bij overgewicht?

CZ vindt het belangrijk dat mensen die (zwaar) overgewicht hebben, goede zorg krijgen. Hierover maken we afspraken met bijvoorbeeld huisartsen. We streven ernaar dat onze verzekerden met (zwaar) overgewicht worden geholpen volgens de Richtlijn 'diagnostiek en behandeling van obesitas'.

Veters worden gestrikt van sportschoen

Ook interessant: het gratis Get Fit programma

Op een gezonde manier afvallen is niet makkelijk. Hulp nodig? Meld u aan en ontvang een programma op maat, ontwikkeld door voedings- en sportdeskundigen.

Ontdek het Get Fit programma

CZ Zorgteam

U kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven