Vergoeding mantelzorgmakelaar

Zorgt u voor iemand, zoals uw partner, ouder, kind of de buurman? Dan kunt u soms best wat hulp gebruiken in de zorg voor uw naaste. Een mantelzorgmakelaar biedt professionele ondersteuning bij de regeltaken, helpt u op weg met het ingewikkelde zorgstelsel en kent de belangrijkste wetten en regels voor mantelzorgers. Kijk wat u vanaf 2022 vergoed krijgt.

Wat krijgt u vergoed?

Bij sommige aanvullende verzekeringen krijgt u een vergoeding voor een (externe) mantelzorgmakelaar. De vergoeding geldt eenmalig voor de hele verzekeringsduur, dus zo lang u bij ons verzekerd bent.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2022 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.
 te betalen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Waar kunt u terecht?

Wilt u een mantelzorgmakelaar inschakelen? De zorgadviseurs van het CZ Zorgteam helpen u graag verder. Neem contact met ze op.

CZ Zorgteam

U kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven