Vergoeding tandarts en mondhygiënist vanaf 18 jaar

U kunt een vergoeding krijgen uit uw aanvullende (tandarts)verzekering voor controles, vullingen, gebitsreiniging, kronen, bruggen, implantaten, wortelkanaalbehandelingen, verdovingen en andere tandzorg.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed voor mondzorg?

Uw vergoeding verschilt per aanvullende (tandarts)verzekering.

Check het tarief

Bent u op zoek naar de kosten van uw behandeling? Bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of plaatsing van een kroon of brug. Bekijk dan de wettelijke tarieven. Deze gelden niet voor materiaal- en techniekkosten. Kijk in de referentielijst of uw tandarts of orthodontist gebruikelijke tarieven in rekening brengt.

Waar kunt u terecht voor tand- en mondzorg?

Hoe snel kunt u terecht voor mondzorg?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor mondzorg. Voor mondzorg is de maximale wachttijd 3 weken. De maximale reistijd is 45 minuten.

Spoed? Als u acuut mondzorg nodig heeft, dan is de maximale wachttijd 1 uur. Is het dringend, maar kunt u wel een paar uur wachten? Dan is de maximale wachttijd 24 uur. De maximale reistijd voor acute en dringende mondzorg is 30 minuten.