Vergoeding kunstgebit (volledige gebitsprothese)

Een kunstgebit krijgt u voor een deel vergoed uit uw basisverzekering. Ook kunt u een extra vergoeding krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

  • Kunstgebit: 75% vergoed
  • Reparatie of Rebasen betekent het opnieuw passend maken van uw kunstgebit.
    : 90% vergoed

Aanvullende verzekering

Vergoeding voor de eigen bijdrage

Eigen risico

U betaalt Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt een Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
:

  • Kunstgebit: 25% van de kosten
  • Reparatie of rebasen: 10% van de kosten

Wat krijgt u vergoed voor een kunstgebit?

Basisverzekering

Voor een Dit is een kunstgebit waarbij u geen eigen tanden of kiezen meer in uw kaak heeft.
  (bovenprothese en/of onderprothese) krijgt u 75% vergoed. Deze vergoeding krijgt u één keer per 5 jaar.

Voor het repareren of rebasen van een kunstgebit krijgt u 90% vergoed.

Aanvullende verzekering

U kunt een vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage uit uw aanvullende (tandarts)verzekering. In Mijn CZ ziet u hoeveel u nog vergoed kunt krijgen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn CZ. Bent u niet verzekerd bij ons? Bekijk dan de voorwaardenpagina van CZ en CZdirect

Gebruik de CZ app en bekijk uw persoonlijke vergoeding voor een kunstgebit. Heeft u de CZ app nog niet? Download deze dan direct.

Waar kunt u terecht voor een kunstgebit?

U krijgt de vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract voor een kunstgebit gaat. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien minder vergoed.

Hoe snel kunt u terecht voor mondzorg?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor mondzorg. Voor mondzorg is de maximale wachttijd 3 weken. De maximale reistijd is 45 minuten.

Spoed? Als u acuut mondzorg nodig heeft, dan is de maximale wachttijd 1 uur. Is het dringend, maar kunt u wel een paar uur wachten? Dan is de maximale wachttijd 24 uur. De maximale reistijd voor acute en dringende mondzorg is 30 minuten.

Veelgestelde vragen

Support bij uw zorg en gezondheid

Bij uw zorgverzekering krijgt u meer dan 20 extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek CZ Extra
Man en vrouw kijken op tablet

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven