Zorg nodig bij overgewicht

Hebt u overgewicht? Dan krijgt u mogelijk met verschillende zorgverleners te maken. Hier vindt u een overzicht van zorgverleners voor het behandelen van overgewicht.

Diëtist
Als u wilt afvallen of meer overgewicht wilt voorkomen, is het verstandig meer te bewegen en uw eetpatroon aan te passen. Bij dat laatste kan de diëtist u helpen.
Huisarts

Uw huisarts kan:
  • onderzoeken of er echt sprake is van overgewicht
  • de risico’s van overgewicht in kaart brengen
  • een behandelplan maken
  • u doorverwijzen naar andere zorgverleners
Obesitaskliniek
Obesitasklinieken bieden intensieve programma’s aan die u helpen met een gezond gewicht. Nadruk ligt op het veranderen van uw eet- en beweegpatroon. Ook kunt u er, onder bepaalde voorwaarden, terecht voor een chirurgische ingreep. Uw eerste aanspreekpunt hiervoor is uw huisarts.
Psycholoog
Overgewicht kan ook gepaard gaan met psychische klachten. Een psycholoog kan u daarbij helpen. Uw eerste aanspreekpunt voor psychologische zorg is uw huisarts. Hij kan u zelf behandelen of u eventueel doorverwijzen naar een psycholoog.

Wat is goede zorg bij overgewicht?

CZ vindt het belangrijk dat mensen die (zwaar) overgewicht hebben, goede zorg krijgen. Hierover maken we afspraken met bijvoorbeeld huisartsen. We streven ernaar dat onze verzekerden met (zwaar) overgewicht worden geholpen volgens de Richtlijn 'diagnostiek en behandeling van obesitas'

Zoek een zorgverlener

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam