Vergoeding spoedeisende hulp in het buitenland

Wat krijgt u vergoed voor spoedeisende hulp in het buitenland? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Deze vergoeding is niet veranderd ten opzichte van 2016.

Wat krijgt u vergoed?

Als u in het buitenland bent, kunt u direct medische zorg nodig hebben, die niet kan wachten totdat u weer thuis bent. Dit noemen wij spoedeisende zorg in het buitenland.

Basisverzekering

Hebt u spoedeisende zorg nodig en bent u in het buitenland? Dan krijgt u vanuit uw basisverzekering een vergoeding. Deze vergoeding is maximaal het Nederlandse tarief. Dat kan betekenen dat u moet bijbetalen. Accepteert de zorgverlener de EHIC of het verdragsformulier 111? Dan krijgt u een vergoeding volgens de voorwaarden en tarieven van het behandelland. Bekijk ook de informatie over de Europese zorgpas EHIC en spoedeisende hulp op vakantie.

Aanvullende verzekering

U kunt uit onze aanvullende verzekeringen een (gedeeltelijke) vergoeding van deze kosten krijgen. Of u de kosten helemaal krijgt vergoed, hangt af van het land waar u bent en uw aanvullende verzekering.

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Organisatiekosten door alarmcentrale

U krijgt alleen vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding. Deze vergoeding voor organisatiekosten door alarmcentrale is 100%.

Medische noodzakelijke repatriëring van de zieke verzekerde

U krijgt 100% vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland

U krijgt geen vergoeding van uw basisverzekering behalve voor kinderen tot 18 jaar.

Bent u ouder dan 18 jaar? Dan valt spoedeisende tandheelkundige hulp onder de aanvullende verzekering*:

Jongeren
€ 275,- per jaar*
Gezinnen
€ 275,- per jaar*
50+
€ 275,- per jaar*
Basis
€ 275,- per jaar*
Plus
€ 275,- per jaar*
Top
€ 275,- per jaar*

* Hebt u een aanvullende verzekering waar ook een vergoeding in zit voor reguliere mondzorg? Dan kan de rekening ook hieruit (gedeeltelijk) worden vergoed.

Eigen bijdrage

Voor sommige zorg die u krijgt vergoed uit de basisverzekering moet u een wettelijke eigen bijdrage betalen. Het maakt niet uit of u deze zorg in Nederland of in het buitenland krijgt.

Eigen risico

In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar (in 2016 was het verplicht eigen risico ook € 385,- per jaar).

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

U hoeft het eigen risico niet te betalen als de buitenlandse zorgverlener rechtstreeks met de EHIC zorgpas of het 111 formulier afrekent.

Waar kunt u terecht?

Hebt u in het buitenland te maken met plotselinge gezondheidsklachten of niet spoedeisende medische vragen? Of wordt u onverwacht opgenomen in een ziekenhuis? Bel altijd zo snel mogelijk de CZ Helpline: +31 (0)13 468 04 02.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar