Vergoeding dieetadvisering (diëtist)

U krijgt 3 uur dieetadvies vergoed uit uw basisverzekering. Ook kunt u een vergoeding krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

3 uur

Aanvullende verzekering

Ja, extra vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed voor dieetadvies?

Basisverzekering

Uit de basisverzekering krijgt u 3 uur dieetadvies vergoed. Een diëtist geeft voorlichting en advies over voeding en eetgewoonten, met een medisch doel.

Is de dieetadvisering onderdeel van Bij ketenzorg stellen verschillende zorgverleners samen één behandelplan op om u te begeleiden bij uw aandoening. Zoals zorg bij COPD, hart- en vaataandoeningen of diabetes.
? Dan krijgt u dit volledig vergoed uit uw basisverzekering. Ook betaalt u dan géén eigen risico.

Aanvullende verzekering

Bovenop de vergoeding uit uw basisverzekering, kunt u een vergoeding krijgen uit sommige aanvullende verzekeringen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Bij welke diëtist kunt u terecht?

Op zoek naar een diëtist met een contract? Vind een diëtist bij u in de buurt.

Hebt u dieetadvies nodig omdat u de ziekte van Parkinson hebt? Ga dan naar een gespecialiseerde diëtist. Deze heeft meer kennis over uw ziekte en kan u beter helpen. Vind een diëtist met de specialisatie Parkinson.

Gaat u naar een diëtist zonder contract? Dan krijgt u misschien minder vergoed. Ook hebt u dan een verwijzing nodig.

Veters worden gestrikt van sportschoen

Ook interessant: het gratis Get Fit programma

Op een gezonde manier afvallen is niet makkelijk. Hulp nodig? Meld u aan en ontvang een programma op maat, ontwikkeld door voedings- en sportdeskundigen.

Ontdek het Get Fit programma

Nog vragen? We zijn er voor u

Donderdag 13 mei 2021 zijn we gesloten vanwege Hemelvaartsdag.

Naar boven