Wijzigingen aanvullende verzekering Gezinnen in 2021

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021 in uw aanvullende verzekering? Hier vindt u de gewijzigde voorwaarden en vergoedingen op een rij.

Brillen, lenzen en ooglaserbehandeling

De vergoeding voor een bril, lenzen of ooglaserbehandeling verandert. Deze gaat van € 200 naar € 150.

Online gezondheidsprogramma's

Nieuw: met deze aanvullende verzekering kunt u € 60 per jaar besteden aan een online programma. U kunt kiezen uit: de healthcheck via FitzMe, een training mindfulness, de cursus 'baby en voeding' of een cursus 'gezond koken'.

Orthodontie

Het beugelplan vervalt. Ook wordt de leeftijd en de vergoeding voor orthodontie aangepast. De vergoeding voor orthodontie wordt:

  • Tot 18 jaar 100% tot maximaal € 2.045,-
  • Vanaf 18 jaar 80% tot maximaal € 345,-

Er geldt een wachttijd van 1 jaar. U betaalt dus eerst 1 jaar premie en hebt vanaf het 2e jaar recht op een vergoeding.

Spoedzorg in het buitenland

U krijgt spoedzorg in het buitenland bij tijdelijk verblijf in het buitenland volledig vergoed uit de aanvullende verzekering. In 2020 krijgt u deze volledige vergoeding alleen in de EU/EER-landen en verdragslanden.

Vergoeding bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut

Gaat u naar een fysiotherapeut zonder contract? Dan krijgt u maximaal 50% vergoed van het gemiddelde tarief dat we hebben afgesproken met fysiotherapeuten die wel een contract met ons hebben. Is de rekening lager dan dit tarief? Dan krijgt u 50% van de rekening vergoed. Nu is dit 75%. Lees meer.

Zorgkosten bij een negatief reisadvies

Geeft de overheid voor een land of gebied een oranje of rood reisadvies af, bijvoorbeeld vanwege besmettelijke ziekteverwekkers als COVID-19? En vertrekt u toch naar dit gebied? Dan krijgt u de zorgkosten die u in het buitenland hiervoor maakt niet vergoed uit de aanvullende verzekering.

Alle vergoedingen van de aanvullende verzekering Gezinnen

Bekijk de vergoedingen voor de aanvullende verzekering Gezinnen.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven