Vergoeding bekkenfysiotherapie bij urineverlies

U krijgt bekkenfysiotherapie bij urineverlies vergoed uit uw basisverzekering. Ook is een vergoeding uit de aanvullende verzekering mogelijk.

Bekijk uw persoonlijke vergoeding

Beantwoord enkele vragen en bekijk direct uw vergoeding met de vergoedingsassistent.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Tot 9 behandelingen

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Ja, u betaalt Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Nee, u betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, bijvoorbeeld van uw huisarts of medisch specialist

Wat krijgt u vergoed?

Eerste 9 behandelingen: basisverzekering

U krijgt bekkenfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. In totaal krijgt u tot 9 behandelingen zolang u bij ons bent verzekerd. U overlegt samen met uw therapeut hoeveel behandelingen nodig zijn.

Vanaf de 10e behandeling: aanvullende verzekering

Meer behandelingen nodig? Uit de meeste aanvullende verzekeringen krijgt u extra behandelingen vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een zorgverlener met een contract voor bekkenfysiotherapie. Dit zijn specialisten op het gebied van bekkenbodemklachten. Zo krijgt u de beste zorg.

Vind een bekkenfysiotherapeut bij u in de buurt

Gaat u naar een therapeut zonder contract? Dan betaalt u een deel zelf. Ook moet u vooraf toestemming aanvragen.

Teruggave eigen risico bij de Zorgbewustpolis

Hebt u een Zorgbewustpolis? En gaat u naar een bekkenfysiotherapeut met een contract? Dan krijgt u voor bekkenfysiotherapie uw verplicht eigen risico tot maximaal € 385 automatisch terug voor 1 april van het volgende jaar. Benieuwd wat u precies terugkrijgt? Neem contact met ons op.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven