Ik wil beter slapen

Komt u slecht of niet in slaap? En wilt u dit oplossen, maar weet u niet precies wat u moet doen als u niet kunt slapen? Gebruik onze tips om slecht slapen aan te pakken.

5 tips bij slaapproblemen

1. Sport overdag

Laat sporten is laat slapen. Ga daarom het liefst overdag of vroeg in de avond sporten. Wilt u voor het slapengaan toch nog even uw benen strekken? Ga dan voor een korte avondwandeling.

Goed uitgerust met FitzMe

Bent u op zoek naar een beter slaapritme? De FitzMe App helpt u met inspirerende tips en online trainingen. Bijvoorbeeld over de voordelen van een goede nachtrust en uw energiebronnen ontdekken.

Ontdek de FitzMe App
Jongen zit op de bank muziek te luisteren

2. Drink geen koffie of alcohol

Wilt u beter slapen? Laat dranken met cafeïne dan staan. En vermijd ook het slaapmutsje voor het slapengaan. Drink in plaats van koffie eens een kop (verse) kamillethee voordat u naar bed gaat.

3. Voorkom schermtijd in de avond

Het blauwe licht en de prikkels van uw tv, tablet, laptop of smartphone zorgt ervoor dat u minder slaperig wordt. Leg uw smartphone daarom minimaal een uur voordat u gaat slapen weg.

4. Doe ontspanningsoefeningen

Ga ontspannen naar bed. Neem een warm bad, lees een boek of doe ontspanningsoefeningen. Focus op uw ademhaling, of ga lekker liggen voor een meditatie. Hierdoor daalt uw hartslag, en het helpt tegen piekeren.

Nieuwsgierig naar het effect van ademhalingsoefeningen? Bekijk onderstaande video. En probeer ’t eens uit.

5. Zorg voor structuur

Zorg voor een ritme. Probeer op een vaste tijd naar bed te gaan. En sta ook steeds rond dezelfde tijd weer op. Bent u moe, en wilt u overdag toch een dutje doen? Doe dit dan maximaal 30 minuten.

Houd een slaapdagboek bij

Slaapt u slecht, en wilt u weten waar dit vandaan komt? Houd een slaapdagboek bij, ontdek welke gewoontes uw slaap verstoren. En gebruik onze tips om uw slaapproblemen op te lossen.

Download het slaapdagboek
Iemand vult het slaapdagboek in

Wanneer naar de huisarts?

Loopt u al langer met klachten rond? En zit het u in de weg? Ga op tijd de huisarts. Of App de verpleegkundige voor advies. 7 dagen per week.

Gebruikte bron: FitzMe Portal