Koffer aan het inpakken

Goed voorbereid naar het buitenland

Gaat u lekker op vakantie? Of een langere tijd werken, studeren of stage lopen in het buitenland? Het is belangrijk dat u goed verzekerd bent. Ontdek wat u moet regelen om de beste zorg te krijgen, waar u ook bent.

CZ zorgverzekering in het buitenland

Wonen, werken of studeren in het buitenland? Zo regelt u dat

Of u nu voor langere tijd naar het buitenland gaat, of in Nederland woont maar in het buitenland werkt. Zorg dat uw zorgverzekering goed geregeld is.

Jonge vrouw achter laptop in camper

Wonen, werken of studeren

Nederland heeft met elk land verschillende afspraken over de manier van verzekeren als het gaat om wonen, werken, studeren of stage lopen. Krijg advies op maat.

Vrouw achter laptop met documenten in handen

CZ Verdragspolis

Heeft u een zorgverzekering in het buitenland en woont u in Nederland? En wilt u hier zorg krijgen? Met de Verdragspolis krijgt u uw zorg in Nederland gewoon vergoed.

Op vakantie? Dit regelt u voor uw zorgverzekering

Van een stedentrip naar Praag tot backpacken in Azië. Ga goed voorbereid op reis, waar u ook naartoe gaat.

Gezin druk bezig met koffer inpakken

Op vakantie naar het buitenland

Toe aan een rustgevende vakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk! Bekijk welke zaken u moet regelen voor u op reis gaat.

Europese zorgpasje tonen

Neem de EHIC mee

Op vakantie binnen Europa? Met de EHIC (European Health Insurance Card) toont u eenvoudig aan dat u verzekerd bent bij CZ.

Man en vrouw in de auto met mondkapje bij grens oversteekpunt

Controleer het actuele reisadvies

In veel landen gelden er coronamaatregelen. Bekijk voor uw vertrek het reisadvies. Dan weet u waar u veilig naartoe kunt.

Zorg in het buitenland

Gaat u voor een behandeling naar het buitenland, of bent u op vakantie en heeft u onverwachts zorg nodig? Bekijk wat u moet regelen.

Uw basisverzekering en aanvullende verzekering in het buitenland

Onverwacht spoedzorg nodig in het buitenland? De basisverzekering vergoedt dit tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen is dat voldoende, maar niet overal. Misschien moet u een deel zelf betalen. Met een aanvullende verzekering krijgt u ruime vergoedingen voor spoedhulp in het buitenland. U heeft al een aanvullende verzekering voor € 1,95 per maand.

Vrouw met telefoon in haar hand

Tip: sla het CZ Helpline nummer alvast op

Acute zorg nodig in het buitenland? Bel de CZ Helpline +31 13 468 04 02. U kunt ons 24/7 bellen voor advies en hulp. Gewoon in uw eigen taal.

Meer over CZ Helpline

Veelgestelde vragen

Naar boven