Herstel na corona

Heeft u corona gehad en blijft u last houden van klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid of vergeetachtigheid? Blijf er niet mee lopen, maar zoek passende zorg. Vaak krijgt u dit gewoon vergoed. Kijk wat u kunt doen.

Deze zorgverleners helpen bij herstel na corona

Er zijn verschillende zorgverleners die u kunnen helpen bij uw herstel:

 • Fysiotherapeut of oefentherapeut:
  Om conditie op te bouwen en spierkracht te herstellen.
 • Ergotherapeut:
  Om de juiste energiebalans te vinden en voor tips bij concentratieproblemen en het hervatten van werk.
 • Diëtist:
  Voor dieetadvies op maat, zodat u weer aan kunt sterken met de juiste voeding.
 • Logopedist:
  Voor problemen met uw stem, slikken of ademhalen.
Vind een zorgverlener bij u in de buurt (zoek op herstelzorg na corona)

Hulp van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Chronisch Zorgnet heeft een netwerk fysiotherapeuten die extra opgeleid zijn voor zorg na corona. Zij werken samen met ergotherapeuten, diëtisten en uw huisarts. Op de site van Chronisch Zorgnet ziet u welke therapeuten dit zijn. Zoek op plaatsnaam en klik op de specialisatie ‘Corona’. Kijk wel even in onze Zorgvinder of de fysiotherapeut een contract met CZ heeft.

Krijg ik herstelzorg na corona vergoed?

Veel herstelzorg na corona krijgt u tot 1 augustus 2022 vergoed uit de basisverzekering. U betaalt wel eigen risico. Vraag altijd eerst een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.

Lees meer over de vergoedingen voor herstel na corona

Vrouw bij huisarts op gesprek

Naar de dokter? Stel de juiste vragen met het spiekbriefje

Moet u naar de dokter? Met het spiekbriefje zet u al uw vragen aan de dokter makkelijk op een rij. Kies het spiekbriefje dat bij uw situatie past.

Bekijk alle spiekbriefjes

Meer informatie over hulp na corona

Advies van zorgverleners en contact met lotgenoten

Het Coronaplein is een initiatief van het Longfonds. U kunt hier terecht voor informatie over uw herstel, advies van zorgverleners en contact met lotgenoten.

Ondersteuning bij mentale en sociale klachten

C-support adviseert, en ondersteunt bij klachten door corona. Bij gezondheidsklachten, maar ook bij mentale en sociale problemen en werk en inkomen. Dit kost u niets.

Zorgen na corona? Dit kunt u doen

Heeft u corona gehad en maakt u zich zorgen om uw gezondheid? Dat is heel begrijpelijk. Blijf er niet mee zitten en zoek hulp waar mogelijk. Dit kunt u doen.

Praat erover

Praat erover met vrienden of familie. Vertel hoe het met u gaat en leg mensen in uw omgeving uit wat de ziekte met u doet. Hoe moeilijk dat soms ook is. Vertel dat u tijd nodig heeft om goed te herstellen. Dan begrijpen mensen uw situatie beter en geven ze u de tijd.

Omgaan met stress

Ervaart u stress door corona? Geen zorgen. We helpen u graag op weg met praktische tips, online trainingen of persoonlijke begeleiding. Kies zelf wat bij u past.

Leer omgaan met stress 

Veelgestelde vragen over herstel na corona

Geef uw mening

Vindt u de informatie op deze pagina nuttig? Ja Nee

Naar boven