Herstelzorg na corona

Bent u ziek geweest door het coronavirus en hebt u nog last van ernstige klachten? Dan krijgt u uit uw basisverzekering herstelzorg vergoed, zoals fysiotherapie of ergotherapie.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Vergoeding tot 1 augustus 2021

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Eigen risico

U betaalt Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja

Wat krijgt u vergoed?

  • Fysio- of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
  • Ergotherapie: maximaal 10 uur
  • Dieetadvisering: maximaal 7 uur
  • Logopedie: de zorg die nodig is

U krijgt deze zorg maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist kan de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden als dat nodig is.

Wanneer krijgt u een vergoeding?

U krijgt deze zorg alleen vergoed als u:

  • tijdens uw herstel van COVID-19 last hebt van ernstige klachten of beperkingen.
  • een verwijzing hebt van uw medisch specialist. Hebt u niet in het ziekenhuis gelegen? Dan hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig.
  • een verwijzing hebt die uiterlijk vier maanden na het acute ziektestadium van ernstige COVID-19 is afgegeven.
  • deelneemt aan het onderzoek naar het effect van de herstelzorg. Uw gegevens zijn anoniem en worden alleen voor dit onderzoek gebruikt. Lees meer over het onderzoek op zorginstituutnederland.nl.
  • binnen 1 maand na de verwijzing start met de behandeling.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een zorgverlener met een contract? Vind een zorgverlener bij u in de buurt. Zoek op 'herstelzorg na corona'.

Zorgverleners zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien minder vergoed.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven